Krakow pressemelding 30.06.2023. Presseomtale – oppsummering av den viktigste informasjonen

Vi har utarbeidet en morgenpresse for deg. Se artiklene våre lesere leste med størst forventning i går, 29. juni, i Krakow. Pass på at du ikke har glemt noe viktig. Leste du artikkelen: «European Games 2023. Adrian Duszak med sølvmedalje i teqball-turneringen på Stortorget i Krakow. Bilder»?

Prasówka Krakow 30.06: topp 3 artikler fra i går

Her er en liste over de mest populære nyhetene fra i går. Har du hatt sjansen til å lese dem alle?

📢 European Games 2023. Adrian Duszak med sølvmedalje på teqball-turneringen på hovedtorget i Krakow. Bilder

Vår ressurs i teqball-turneringen Adrian Duszak vant sølvmedaljen på torsdagens europeiske leker på Krakows hovedtorg. Dermed blir han visemester i Europa, fordi konkurransen hadde rangering av mester på det gamle kontinentet samtidig. I finalen tapte han mot verdensmesteren rumenske Apor Gyoergydeak.

Liker du rabatter?

📢 Krakow. Ulykke på s. 29. november. 3 biler kolliderte

Torsdag 29. juni var det en kollisjon av 3 personbiler på al. 29. november, retning sentrum. Tjenester er for tiden på stedet.

📢 Moderniseringen av Pieskowa Skała slott er fullført. Nå hersker den gamle polske kulturen der

Pieskowa Skała slott vil ønske besøkende velkommen med en ny permanent utstilling om gammel polsk kultur, samt renoverte gårdsrom, kapellet til St. Mikael erkeengelen og noen få rom i første etasje i sørfløyen. Renoveringen av slottet, som tok flere år, kostet PLN 18,4 millioner, finansiert av støtte fra Island, Liechtenstein og Norge, samt midler fra statsbudsjettet.

Les de viktigste nyhetene lettere

Pressemelding 30.06 Krakow: Andre arrangementer

Nedenfor viser vi andre artikler som fanget oppmerksomheten til leserne i Krakow i går. Hva var så viktig at du ikke klarte å ta øynene fra det?

📢 Stor oppstyr ved Słowacki-teatret. Marshal planlegger å kunngjøre regissørkonkurransen

Styret i Małopolskie Voivodeship planlegger å kunngjøre en konkurranse for etterfølgeren til direktøren for Słowacki-teateret i Krakow, Krzysztof Głuchowski. Navnet på den nye direktøren skal offentliggjøres i oktober. Denne avgjørelsen utløste protester blant Teatr im-ansatte. Słowacki, institusjonens fagforeninger sendte allerede brev til marskalken i begynnelsen av juni og anbefalte den nåværende direktøren for neste periode. Videre har prosedyren for å avskjedige Krzysztof Głuchowski fra stillingen pågått i mer enn 500 dager. Głuchowski snakker om mobbing og intensjonen om å ta rettslige skritt.

📢 Friz og Wersow viste datteren sin. Wersow fødte på sykehuset «Ujastek»!

Etter måneder med venting har Friza og Ekipa-fansen endelig kommet! Påvirkningsparet i den siste YouTube-videoen inneholdt det yngste medlemmet av teamet, det vil si lille Maja. Jenta ble født for noen dager siden i Krakow, på sykehuset «Ujastek».

📢 European Games 2023. Skihopping har (ennå) ikke tiltrukket fans. Zakopane og hoppbakken var tomme

De første sprangkonkurransene ved de europeiske lekene i 2023 vakte ikke særlig interesse. Under konkurransen på Average Krokiew tirsdag og onsdag – mildt sagt – var ikke publikum bra. Imidlertid dukket det opp ville dyr nær bakken.

📢 Wolbrom rute. Rett som en pil ut av Krakow. Konstruksjon i dronebilder

Omfanget av byggingen av Wolbrom-veien, som byen gjennomfører sammen med Małopolskie Voivodeship, er best sett ovenfra. Veien har tredd seg mellom grøntområder og boligfelt, men den rette linjen frister å komme seg raskt ut av Krakow fra nord. Arbeidet skrider frem, vi kan tydelig se ruten til veibanen, rundkjøringer, viadukter. Selv om det fortsatt er en uasfaltert vei gjennom prærien. Arbeidene pågår imidlertid og kan i det minste delvis fullføres neste år. Byggingen er omtrent halvveis.

📢 Her er TOP 10 av de beste universitetene i Małopolska. Perspektywy 2023-rangeringen er her!

Jagiellonian University topper den prestisjetunge Perspektywy University Rankings igjen – men ikke alene. Det eldste universitetet i Polen og Universitetet i Warszawa – tidligere år konkurrerte med hverandre og «byttet» på første og andre plassering – denne gangen tok sammen 1. plass. Jagiellonian University fikk 100 poeng og University of Warszawa 99,6 poeng, og disse to universitetene ble hyllet av skaperne av 2023-rangeringen som de beste polske universitetene. I sin tur, på 4. plass, som for et år siden, ble universitetet til Adam Mickiewicz i Poznań og AGH universitetet for vitenskap og teknologi i Krakow.

📢 Krakow. Renoveringen av Dębnicki-broen nærmer seg. Problem i tre og en halv måned

Førstkommende fredag, 7. juli, starter oppussingen av Dębnicki-broen. – Vi har totalt fem måneders arbeid foran oss på denne viktige kryssingen i Krakow – opplyser Veiretningen til Krakow by. De største endringene i trafikkorganiseringen er planlagt i rundt tre og en halv måned. Rehabiliteringen av brua har som mål å forbedre sikkerheten og komforten for trafikantene – sjåfører, fotgjengere og syklister.

DU MÅ SE

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *