Frankrike fortsetter mot Norge og nærmer seg kvartalene

En to av to for Les Bleuets og en kvalifisering godt i gang. tre dager senere hans første (og smertefulle) seier mot Italia (2-1)France Espoirs-laget fortsatte denne søndagen med sin andre suksess på EM, denne gangen mot Norge (1-0).

Et resultat som lar Sylvain Ripolls menn ta ledelsen i gruppe D alene, med tre poeng mer enn Italia og Sveits – Frankrikes neste motstander, onsdag kveld (20.45). Det er nok å si at det ville ta et katastrofescenario (tre lag med seks poeng og et ugunstig målgjennomsnitt) for at Maxence Caqueret og familien hans skulle bli fratatt en kvartfinale.

>>> Gjenopplev Norge-Frankrike

Oliseet mål… så en skade

Siden vi noen ganger knuffer et vinnerlag, spesielt i en konkurranse der mange unge spillere er opptatt av å vise seg frem, hadde Ripoll gjort syv endringer i startoppstillingen denne søndagen. Exit Barcola, Gouiri, Thuram, Koné, Kalulu, Badé (suspendert), Nkounkou; plass i Adli, Olise, Le Fée, Chotard, Larouci, Simakan og Diakité.

En stor turnover som kan ha forklart den ganske trege første perioden til Blueberries (også hos motstanderne) og mangelen på muligheter til å sette tenner i. Det var derfor nødvendig å vente til det 57. spilleminuttet for å se møtet endelig bli revet med. Etter å ha hentet ballen på venstrekanten satte Adli fart i banen for å sende et godt innlegg inn i feltet, overtatt med en ustoppelig flatfot ved lengste stolpe av Michael Olise (1-0).

Crystal Palace-spissen kunne ha scoret to ganger på skritt (64.), men han bommet på duellen mot den norske målvakten. Verre, han ble skadet på denne handlingen, på nivå med låret eller venstre kne, og måtte dermed gi opp plassen sin. Et hardt slag for ham, som imidlertid ikke tynget Bleuets.

Forsterket av åpningen, men også av innleggene til Gouiri og Cherki på timemarkeringen, virket de franske håpefulle mer inspirerte på slutten av kampen. Kanskje litt mer ubalansert også, noe de få norske offensivene i sluttminuttene viser … og en stor skrekk etter ekstraomganger. Alt er derfor ikke perfekt, men de seks punktene er der.

Originalartikkel publisert på RMC Sport

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *