Kokainforhandler fra Latvia er inkludert i Europas mest ettersøkte kriminelle kampanje

Det inkluderer også de som er etterlyst for hvitvasking og underslag. I likhet med et forretningsmiljø, består kjernen i et kriminelt nettverk av ledere og arrangører på lavere nivå. Denne kjernen dekkes av en rekke aktører som spiller en støttende rolle i den kriminelle ordningen, og når de kriminelle som spiller nøkkelroller i disse nettverkene.

«Ingenting kan være enklere for EU-borgere enn å delta i denne kampanjen – en liten handling fra din side og en farlig kriminell blir pågrepet og siktet, og beskytter potensielle ofre. Sjekk ut nettstedet og hjelp oss å finne dem, » sa Katrina de Bolle, Europols administrerende direktør.

Ivanchuk, født i 1979, har vært på den internasjonale etterlysningslisten siden mars 2022 i forbindelse med at han ble anerkjent som mistenkt i en straffesak åpnet i Latvia i 2019 for uautorisert kjøp, lagring, transport av narkotiske stoffer til salgsobjektet og salg av et stort beløp, begått av en gruppe personer etter forhåndsavtale.

Maksimal fengselsstraff for den nevnte straffbare handlingen er 15 år.

Informasjonen innhentet under etterforskningen viser at Ivančuks er knyttet til kjøp av kokain på litauisk territorium og salg av kokain i Latvia.

Ivanchuk ble løslatt mot kausjon som en del av straffesaken – forvaring, som han unngikk hele denne tiden. Foreløpig er plasseringen av Roman Ivanchuk ukjent.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Reklame

ENFAST og «Europol» inviterer borgere av EU til å besøke nettstedet «https://eumostwanted.eu/og se på bildene av de kriminelle for å se om du kjenner igjen noen av dem.

Seks litauiske statsborgere er også blant de ettersøkte kriminelle, hvorav to er anerkjent som spesielt farlige.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *