Kjøretøyet og deler av bilen etterlyst av tyske og norske myndigheter holdt på grensen til Medyka og Budomierz [ZDJĘCIA]

70 stykker av en Audi Q5-bil, med en estimert verdi på PLN 50 000. zloty fra en stjålet bil i Norge ble stoppet av grensevakter ved det polsk-ukrainske overgangsstedet i Medyka. På den annen side, ved grensen til Budomierz, fant offiserer en stjålet bergingsbil med en estimert verdi på PLN 100 000. zloty.

En 32 år gammel ukrainsk statsborger kom til sjekkpunktet ved grenseposten Medyka. Den fremmede skulle forlate Polen, og i lasteområdet til bussen bar han en stor mengde bildeler.

– Grensevakter har tatt grep for å fastslå lovligheten av deres opprinnelse. Komponentene viste seg å være fra en Audi Q5 tapt i Norge. Totalt ble 70 bilkomponenter med en anslått verdi på PLN 50.000 beslaglagt. PLN., som senere ble overlevert til betjentene sammen med sjåføren – informerer Sgt. personale. SG Emilia Sidor, talsperson for grensevaktenheten i Bieszczady.

Samme dag fanget uniformerte offiserer en bergingsbil med en estimert verdi på PLN 100.000. zloty. Bilen ble kjørt av en 40 år gammel ukrainsk statsborger. Mannen ønsket å forlate Polen gjennom grenseposten Budomierz.

– Under grensekontrollen viste det seg at kjøretøyets identifikasjonsnummer (VIN) ligger i søkedatabasen, og bilen er av interesse for tyske tjenester. For å utføre andre aktiviteter ble kjøretøyet og sjåføren overlevert til politiet, ifølge E. Sidor.

Siden begynnelsen av 2023 har offiserer fra grensevaktenheten i Bieszczady avslørt nesten 20 kriminelle kjøretøy ved Podkarpacie-grenseovergangene. Deres totale estimerte verdi overstiger PLN 1,6 millioner. På den annen side overstiger verdien av gjenvunnede bildeler PLN 80 000. zloty.

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *