IOC-sjefen forsvarer russiske og hviterussiske delegater til ANOCs generalforsamling

Den nasjonale olympiske komité i Danmark bestred sin tilstedeværelse på møtet i Seoul

President Thomas Bach for Den internasjonale olympiske komité (IOC) kom til forsvar for de russiske og hviterussiske delegatene da deres oppmøte på ANOC (Association of National Olympic Committees) generalforsamling i Seoul onsdag ble kritisert.

IOC anbefalte å forby russiske lag og idrettsutøvere fra å drive idrett da militæroperasjonen i Ukraina brøt ut i slutten av februar.

I en timelang tale i den sørkoreanske hovedstaden sa Bach det nå «dette er ikke øyeblikket» å oppheve forbudet, men fikk gjennom meldingen at «Idrettsutøvere bør aldri bli ofre for politikken til sine egne regjeringer.»

Les mer

OL-sjefen sier «nå er ikke tiden» for å oppheve russiske utestengelser

Bach gjentok denne posisjonen da han ble spurt om hvorfor sanksjonene ikke ble utvidet til russiske og hviterussiske idrettsorganisasjoner, og understreket at konflikten med Ukraina ikke var «Initiert av russiske folk, russiske idrettsutøvere, den russiske olympiske komité eller IOC-medlemmer i Russland.»

På et tidspunkt i møtet insisterte Bach på det «vi vil ikke male alle med samme pensel på grunn av handlingene til myndighetene deres», som rapportert av Inside the Games.

Uttalelsene kom etter at presidenten for den nasjonale olympiske komité (NOC) og Dansk Idrettsforbund (DIF), Hans Natorp, brukte uttrykket. «Russere,» som Bach sa til Natorp at hans organisasjon burde «tenk på rollen din» som medlem av den olympiske bevegelsen.

Bachs svar vakte applaus fra noen delegater, og den russiske olympiske komité (ROC) og den nasjonale olympiske komité i republikken Hviterussland (NOCRB) fikk begge delta på Seouls generalforsamling som anerkjente medlemmer av IOC.

Imidlertid har deres tilstedeværelse også trukket motstand, med ANOC-president Robin Mitchell som erkjente at organisasjonen hadde mottatt oppfordringer fra minst 11 NOC om å revurdere beslutningen som ble tatt på et styremøte på tirsdag. .

«Vi har tilstedeværelsen av russiske og hviterussiske NOCs, og vi er uten tilstedeværelsen av Ukraina», Natorp sa angivelig, da ukrainerne praktisk talt ble med på møtet.

«Det burde være motsatt. Vi trenger enhet – dette er bygget på FNs prinsipper [United Nations] og det olympiske charteret», han la til.

Les mer

Russisk delegasjon trosser boikotttrusler for å delta på OL-rally

Bach svarte at Natorp insisterte «Enhet betyr også at vi er i en demokratisk organisasjon her, for å respektere det klare flertallet.»

De nasjonale olympiske komiteene i Norge og New Zealand har også gitt uttalelser til ANOCs generalforsamling som utfordrer tilstedeværelsen av ROC og NOCRB.

Men andre, inkludert Panama og Sri Lanka, har hevdet at idrettsutøvere ikke bør straffes for «Politikk» grunnene.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *