Ingebrigtsen avsluttet sesongen med norsk rekord i England…

Den olympiske mester på 1500 meter Jakob Ingebrigtsen, som vant den engelske mila (1.609,3 meter) i Diamond League-finalen i Eugene lørdag, og satte ny europeisk rekord, etter hjemkomsten til sesongslutt, deltok i konkurransen «ølmila» .

Det er en engelsk mildistanse, et populært løp som har funnet sted rundt om i verden siden 1997 og krever at konkurrenter drikker en flaske øl ved starten og gjør det samme før hver påfølgende runde.

Lørdag gifter den 23 år gamle nordmannen seg med Elisabeth Asserson, på samme alder som ham, som han har kjent siden videregående og som han har vært i et forhold i syv år. Han startet sin utdrikningslag med «ølmila» som ble vunnet tirsdag i hjembyen Sandnes, på bursdagen sin, som etter norske tradisjoner kan vare i flere dager.

Hans Eugene europarekord er 3:57.32, mens han på ølmila klokket 5:22.42, men satte norsk rekord.

Verdensrekorden for denne konkurransen er 4.28,1 minutter og tilhører kanadiske Corey Ballemor, 29, som spesialiserer seg på 1500 meter.

Løperen forklarte til NRK at «det er en veldig vanskelig og krevende konkurranse, selv for erfarne løpere, fordi du løper med magen full av øl, som renner over og raper gjennom løpet og blir verre for hver sving.»

Ingerbigtsen tok i tillegg til OL-gull på 1.500 meter i Tokyo sølv på 1.500 meter og gull på 5.000 meter ved verdensmesterskapet i august i Budapest.

Ved fjorårets verdensmesterskap i Eugene tok han en gullmedalje på 5000 meter og en sølvmedalje på 1500 meter.

Han har også fire gull i EM, to over 1500 og 5000 meter. Ved innendørsmesterskapene vant han fem gullmedaljer, inkludert tre over 3000 meter, to over 1500 meter og et sølv over 1500 meter.