Globalt populær godteriprodusent fortsetter å jobbe i Russland, boikott truet i Norge

Selskapet «Mondelez International», som produserer de populære sjokoladene «Milka» og «Toblerone» og «Oreo»-kaker, står overfor en bred boikott i de nordiske landene, siden mange samarbeidspartnere ikke er fornøyd med at selskapet fortsetter å operere. i Russland, ifølge Reuters.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Annonse

Et stort antall vestlige selskaper solgte alle sine russiske eiendeler etter at krigen startet. «Mondelez» fortsetter imidlertid å operere i Russland.

«Mondelez»-produkter selges i Norge og Sverige under navnene til lokale sjokoladeprodusenter «Freia» og «Marabou».

Flyselskapene SAS og Norwegian Air, jernbanekonsernet SJ, hotellkjeden Strawberry, forhandleren Elkjop, shippinggruppen Fjord Line og Norges Fotballforbund har varslet at de slutter å selge Mondelez-produkter.

Norges nest største matvareforhandler, Coop Norge, har sagt at de vil søke råd fra den norske regjeringen før de tar noen avgjørelser.

De nordiske selskapene har annonsert at deres beslutning om å slutte å selge «Mondelez»-produkter er basert på kunngjøringen om at produsenten ble svartelistet av National Anti-Corruption Agency of Ukraine i år.

Chicago-baserte Mondelez sa i en uttalelse at de ikke selger russiskproduserte produkter i Norge og at offisielle retningslinjer bør være basert på objektive kriterier som behandler selskaper likt.

«Mondelez» understreket at han opprettholdt en «begrenset» operasjon i Russland, mens han suspenderte investeringer og publisitet og fordømte krigen.

Selskapets representanter vil møte norske myndighetspersoner denne uken i håp om å beskytte gruppens lokale virksomhet.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *