gjenopplev den knappe seieren til Les Bleues mot Norge (2-1)

Det franske laget kan ta et stort steg mot 16-delsfinalen i verdensmesterskapet for kvinner 2019, eller til og med kvalifisere seg direkte til andre runde, mot Norge onsdag 12. juni kl 21.00 i Nice (Alpes-Maritimes). Les Bleues viste at de var klare til å angripe verdenstrofeet i sin første kamp, ​​og vant 4-0 mot Sør-Korea, fem dager tidligere.

En utsolgt kamp. I Paris ble den første kampen til Bleues en populær suksess på tribunen og i TV-publikumsmålinger. Ligningen kan skje igjen denne onsdagen for deres andre verdenscupmøte. Allianz Arena i Nice og dens 35 000 seter er allerede full, og seernes glød kan igjen være der.

En formidabel motstander. Etter å ha slått sørkoreanerne enkelt, står Blues denne gangen overfor en motstander av et annet kaliber. Selv om verdensmestertittelen går tilbake til 1995, er Norge fortsatt en stor nasjon innen kvinnefotball. På den annen side er hun fratatt stjernen sin, Ada Hegerberg, kvinners gullball i 2019. Men nordmennene har et solid kollektiv og har forberedt seg på å møte franskmennene: å motvirke høyden (1m87) til den franske forsvarsspilleren Wendy Renard, de øvde på å spille mot lagets presseansvarlig, som er 1m96 høy.

Et lag som knapt rørte. Fornøyd med lagets prestasjon mot Sør-Korea, hadde Corinne Diacre foreslått at hun ville fornye den samme startelleveren, inkludert med Eugénie Le Sommer og Wendie Renard, som var usikre en stund. Til slutt gjorde hun bare en taktisk endring ved å starte spissen Valérie Gauvin igjen.

Kvalifisering innen rekkevidde. Klarer franskmennene å vinne mot nordmennene, kommer de svært nær andre VM-runde. De ville faktisk ta ledelsen i gruppe A og skulle som et minimum spille uavgjort mot Nigeria, mandag 17. juni i Rennes, for å være sikre på å kvalifisere seg til 16-delsfinalen.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *