Haaland og to kolleger utgjør den norske trioen av superstjerneidrettsutøvere som skinner over hele verden

Kristian Blummenfelt – konge av utholdenhet i triatlon

Fra OL-gull i triatlon, til flere verdenstitler, til historiens raskeste Ironman-avslutning over distansen 70,3 miles (113,0 km) – på sitt første forsøk – på en periode på 18 måneder, kan nordmannen Kristian Blummenfelt skryte av å være beste utholdenhetsutøver i verden i dag.

25. juli 2021 sikret Blummenfelt Norges første OL-gull ved lekene siden London 2012, hvor damelaget vant gull i håndball, og Eirik Verås Larsen vant tittelen på 1000m kajakksprint.

Det forsinkede verdensmesterskapet i Ironman i 2021 ble arrangert i Utah 7. mai 2022, hvor Blummenfelt vant tittelen og rekorden for menn med tiden 7:49:16. Han blir den første triatleten i historien til å vinne Ironman-verdenstittelen mens han innehar den olympiske tittelen, som tilsvarer bragden til Bermudian Flora Duffy blant kvinner.

5. juni 2022 ble 28-åringen den første personen som fullførte en Ironman-triatlon – 3,9 km svømming, 180,2 km sykling og et maraton (42,2 km) – på mindre enn syv timer. Blummenfelt avsluttet Pho3nix Sub-7 Sub-8-arrangementet på Lausitzring i Tyskland på 6:44:25.

Blummenfelt, den yngste av tre barn, ble ikke født inn i en familie av eliteidrettsutøvere, men som nordmenn flest brukte de mye fritid utendørs, på fotturer, på ski og camping. Blummenfelt var svømmer og fotballspiller i ungdommen, før han gikk over til triatlon. Han har også vært en av Norges beste juniorlangdistanseløpere, og konkurrerte i EM i langrenn i 2011.

Målet er nå å forsvare tittelen hans i Paris 2024 på «kortdistanse» (1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping). «Jeg prøver å få litt fart tilbake i beina for å være i form for Paris,» sa Blummenfelt. «Det blir et episk spill, et flott løp, jeg ser virkelig frem til det.»

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *