Gå langs tretoppene i Norges Fyresdal

Alle bilder © EFFEKT. Foto: Rasmus Hjortshøj

En tretoppgangvei eller tretoppgangvei er en fin måte å se naturen fra et annet perspektiv. Norge åpnet nylig sin første gangvei i tretopp i Norge Hamaren Næringspark sør i landet. Stien er designet av det danske studioet EFFEKT.

Stien starter på bakken og stiger veldig sakte til en høyde på 15 meter. På grunn av den svake stigningen er stien derfor lett tilgjengelig for rullestoler, barnevogner og turgåere. Vel oppe i høyden har du en uforglemmelig utsikt over trærne og vannet i Fyresvatnet.

Klokkarhamaren

Turstien er 1 kilometer lang og følger delvis bakkene til den 338 meter høye bakken Klokkarhamaren. Normalt er det å gå her forbeholdt personer som har god bevegelighet og fysisk form. Trestien sikrer inkludering i naturen og gir også adkomst for småbarnsfamilier eller ledende bedriftsansatte. Spesielt for bevegelseshemmede er en tur som dette noe helt spesielt.

I enden av stien er det laget en stor sirkel med en diameter på 50 meter. Herfra har du en fantastisk utsikt over naturreservatet. Mens du går (eller kjører) ser du forskjellige detaljer. I følge EFFEKT arkitekter er det svært viktig at vi regelmessig befinner oss i naturen og er bevisste på dens skjønnhet.

Tradisjonelle teknikker

Tretoppgangveien ble designet for å passe godt inn i det omkringliggende landskapet. Stolpene som stien hviler på minner om stammene til trærne i skogen. Furuveden som brukes matcher ikke bare miljøet, men har vært et vanlig byggemateriale i Norge i århundrer. Stien er bygget med lokal entreprenør Inge Aamlid. Mange tradisjonelle teknikker har blitt brukt til dette.

I Hamaren Aktivitetspark kan du ikke bare gå langs tretoppene, men du kan også sykle, vandre, klatre og hoppe på trampoline. Nok å gjøre for den aktive ferierende.

Hamaren Aktivitetspark Norge

Hamaren Aktivitetspark Norge

Hamaren Aktivitetspark Norge

Hamaren Aktivitetspark Norge

Hamaren Aktivitetspark Norge

Hamaren Aktivitetspark Norge

Hamaren Aktivitetspark Norge

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *