Flamske barn sitter allerede for mye i babyalder


nyheter

Motorikken til flamske babyer utvikler seg langsommere enn de til jevnaldrende i Canada, for eksempel. En studie fra Ghent University antyder at små barn allerede sitter for mye og blir lagt på ryggen for ofte. Dette bremser utviklingen deres.

Tidligere forskning utført av Universitetet i Gent i 2010 viste allerede en forsinkelse i motorisk utvikling hos flamske babyer. Utviklingen ble målt ved hjelp av AIMS, en motortest standardisert i Canada i 1994. Babyer så også ut til å utvikle seg langsommere i Nederland.

Trenden bekreftes nå i en ny studie. Den motoriske utviklingen til 77 babyer ble overvåket fra de var 4 måneder til de var i stand til å gå selvstendig. Barn i Flandern ser alltid ut til å utvikle seg langsommere enn de kanadiske AIMS-normene.

Unge flamske går også senere i gjennomsnitt, ifølge en sammenligning med data fra en studie fra Verdens helseorganisasjon fra 2006, basert på forskning i Norge, Oman, Ghana, India, Brasil og i USA.

Tilbake til søvnen

Det ble allerede slått fast i 2006-2007 at hastigheten på motorisk utvikling var knyttet til å sove på rygg. Kind en Gezin anbefaler å legge barna på ryggen for å sove. Dette rådet har vist seg effektivt i kampen mot plutselig spedbarnsdødssyndrom.

Men denne kampanjen førte også til at barn oftere ble lagt på ryggen når de var våkne. Og dette er ikke nødvendig og det bremser også utviklingen. Dette er bekreftet i flere studier utført i forskjellige land.

Bilseter: bruk med måte

Det er enda mer sannsynlig at flamske barn går sent og mange foreldre bruker alle slags sittehjelpemidler, som Maxi Cosi bilseter, enda mer enn før. Med riktig base blir disse setene til barnevogner, du kan montere leker på dem… Barn sitter, spiser og sover noen ganger i bilstolen flere timer om dagen.

Ut fra resultatene av studien å dømme, ser det faktisk ut til å være en sammenheng mellom bruk av sittehjelpemidler og hastigheten på motorisk utvikling. Mer forskning er nødvendig for å fastslå dette med sikkerhet, men forskere anbefaler fortsatt å begrense bruken av bilseter til bilturer og å plassere barna mer på magen for lek. Barn snur seg mer, sniker seg rundt, kryper, reiser seg … og sitter mindre.

Er det bedre å gå tidligere?

Etter hvert lærte alle babyene i studien å gå. Spiller det egentlig noen rolle om du kan gå litt fortere? Vitenskapen har ennå ikke svar på dette spørsmålet. Men etter hvert som våre barns kondisjon avtar og fedme øker, «lærte ung, ble gammel!» » kanskje her også. Forskere mistenker også at kvaliteten på babyers motoriske utvikling påvirker kvaliteten på bevegelsene deres som småbarn og som barn i barneskolealder.

Kilde


Sist oppdatert: juli 2017


Helseartikler i innboksen din? Abonner på vårt nyhetsbrev og motta en gratis e-bok med sunne frokostoppskrifter.
Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *