Fedrepermisjon i Norge når familien bor i Litauen

Vi får ofte spørsmål om hvilke typer ytelser eller permisjon en mann kan ha rett til etter fødselen av et barn, når han jobber i Norge og familien bor i Litauen.

Hvis familien din bor i Litauen og du jobber i Norge, kan du ha rett til følgende ytelser etter fødselen av et barn:

  1. Familiepenger (norsk barnetrygd)
  2. Pappapermisjon
  3. Fødselspermisjon – 2 uker pappapermisjon før/etter fødsel. Denne permisjonen må gis av arbeidsgiveren, men han er ikke forpliktet til å betale den, betalingen avhenger av selskapets interne politikk. Denne permisjonen er ikke knyttet til NAV-ytelser.

Familiepenger (norsk barnetrygd). Barnetrygd – stønad for barn under 18 år. Frem til 01.09.2020 var stønadens størrelse 1 054 kr/mnd per barn uavhengig av alder, og fra 01.09.2020 vil barn opp til 6 år få en tilleggsstønad på 300 kr/mnd. Ytelsen vil avhenge av månedene du får inntekt i Norge.

Finn ut mer om familietillegg her

Er du interessert i å administrere familietillegg gjennom Litnor Consulting? Så venter vi på utfylt skjema: https://www.litnor.no/ismoku-uz-vaikus-anketa-2/

Pappapermisjon. Du kan ha rett til 40-50 uker ferie, hvor du kan bli i Litauen og motta 80 eller 100 % av lønnen din. Forutsetninger for dette:
– Du må ha jobbet fulltid i minst 6 av de siste 10 månedene før du tar ut foreldrepermisjon.
– Barnets mor vil måtte jobbe eller studere på heltid i Litauen eller Norge under foreldrepermisjonen.
– Velger du 40 uker ferie, vil 100 % av gjennomsnittslønnen bli utbetalt, 50 uker – 80 % av gjennomsnittslønnen.

Alle forhold er oppført i denne artikkelen på pappapermisjon

Trenger du hjelp til å administrere pappapermisjonen din eller vil du bare bestille en betalt individuell konsultasjon for å diskutere om du kan ha rett til denne ytelsen? Ta kontakt med Litnor-spesialistene! Vi har behandlet disse forespørslene i mange år og kjenner alle nyansene!

Bare fyll ut vårt skjema: https://www.litnor.no/bendrine-paslaugu-uzsakymo-anketa/

Informasjonen er utarbeidet Litnor Consulting trener Ieva Vaigauskaitė

litnor-logo-v.3-png

Litnor Consulting er et norskbasert konsulentselskap som har hjulpet litauere med å jobbe og bo i Norge i mange år. Vi hjelper deg med å administrere ulike NAV-utbetalinger, skatterefusjon, PSD-gjeldsselleringer, E106/S1-skjemaer. Litnor Consultings spesialister publiserer kontinuerlig den mest relevante og oppdaterte informasjonen på www.litnor.no og tilbyr betalte individuelle konsultasjoner om ulike problemstillinger. Du finner alle våre tjenester her: https://www.litnor.no/paslaugos/

Har du spørsmål, er du interessert i å administrere ulike tjenester? Vi inviterer deg til å kontakte oss på e-post [email protected] eller ikke. +47 48662299, +370 61422422 eller fyll ut det aktuelle skjemaet: https://www.litnor.no/anketos/

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Ieva Vaigauskaite (Litnor Consulting) på Patreon!

Fedrepermisjon i Norge når familien bor i Litauen

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *