Norge: evakuering av boreplattformer

En sterk storm i Nordsjøen tvang oljeselskaper til å evakuere arbeidere fra boreplattformer og innstille produksjonen torsdag. Boreriggene ble truet av en lekter som drev mot dem og brøt ankeret under vindkast.

Sent onsdag kveld meldte det norske olje- og energiselskapet Statoil at én person ble drept og to andre skadd da en kraftig bølge traff en oljerigg i Troll-feltet ved norskekysten. Denne plattformen tilhører det kinesiske selskapet China Oilfield Services Ltd.

Et uvær har herjet i Nordsjøen siden onsdag. På kvelden førte sterk vind og høye bølger til at lekterens anker brøt og den drev mot kaiene torsdag.

Det er av denne grunn at ansatte ved flere boreplattformer opplevde skrekkøyeblikk. Oljegiganten BP har anbefalt en fullstendig evakuering av sin Valhall-feltplattform. Det amerikanske energiselskapet ConocoPhillips har stanset produksjonen ved oljefeltene Eldfisk og Embla. Arbeiderne skulle forlate Eldfisk-plattformen, som kunne ha blitt truffet av en lekter. En talsperson for selskapet sa at 145 personer var evakuert.

BP-talsperson Jan Erik Geirmo meldte at selskapet hadde besluttet å stoppe produksjonen ved Valhall. 71 personer som var på plattformen ble evakuert.

Daglig produksjon fra Valhall-feltet, medeid av det amerikanske selskapet Hess, er på 50.000 enheter. fat olje.

Faren gikk over ved middagstid. En representant fra Norsk redningssentral meldte at lekteren hadde bommet på Valhall-plattformen.

En mobilplattform fra China Oilfield Services Ltd er på vei til norskekysten torsdag og forventes å ankomme dit i løpet av dagen. 50 ansatte av 106 ble evakuert fra plattformen.

Vi lager DEON.pl for deg

Du kan støtte oss her.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *