Etter norske valg innrømmer statsminister Solberg tap – BNN

Stortingsvalg har funnet sted i Norge. For foreløpige resultater, utpeke de som jobber i opposisjon Stortinget Arbeiderpartiene høyre statsminister Erna Solberg erkjente seier og nederlag melder en britisk nyhetsportal Vergen.

Norske velgere gikk til valg mandag 13. september. Partistriden sto om 169 mandater på Stortinget. Et stortingsflertall trenger 85 lovmandater, men ingen partier har lyktes i dette valget.

Les også: Ti år har gått siden Breivik-massakren i Norge

Den foreløpige opptellingen av stemmer, som ble fullført i sin helhet på ettermiddagen tirsdag 14. september, viser at Arbeiderpartiet vant valget med støtte fra 26,3 % av velgerne. Han forventes å vinne 48 seter. Den politiske kraften ledet av statsminister Solberg Den rette ble nummer to med 20,5 % av stemmene (36 seter). Tredje og fjerde plass er opposisjonsstyrkene – sentrumsparti og rett fremskritts parti med støtte fra henholdsvis 13,6 % (28) og 11,7 % (21) velgere, ifølge data fra den norske valgkommisjonen.

«God Regjeringens jobb er gjort denne gangen, sa Solberg og henvendte seg til støttespillerne. «Jeg vil gratulere Jonas Gahr Støre, som ser ut til å ha klart flertall for å erstatte regjeringen», erklærte den norske statsministeren og sendte ham sine gratulasjoner. Arbeiderpartiene til sjef Stere, sier rapporter Vergen.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *