Norge forsvarer beslutningen om å merke israelske produkter fra Judea og Samaria

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt har forsvart landets kunngjøring om at varer importert fra Vestbredden, Golanhøydene og Øst-Jerusalem må merkes tilsvarende, et grep som fordømmes av Israels utenriksdepartement, som sa at det kan ha en negativ effekt på forholdet mellom to land. land.

Utenriksdepartementet fordømte Norges merkebeslutning og sa at den «ikke vil bidra til å fremme gode relasjoner mellom Israel og palestinerne», og det vil også påvirke Norges evne til å påvirke forholdet mellom Israel og palestinerne negativt.

– Norske forbrukere har rett til å vite om et produkt som selges i Norge er laget i Israel eller i et israelsk okkupert område, sa den norske statsråden. Norge sa at merkingsavgjørelsen ble tatt i tråd med en kjennelse fra EU-domstolen fra 2019 som krever at produkter fra disse områdene skal merkes som kommer fra et «israelsk bosetning».

Den norske ministeren sa at «dette er på ingen måte en boikott av Israel». Vi mener boikott er feil politikk,» sa hun. «Norge har et godt forhold til Israel, og vi vil fortsette å forfølge det.»

Kilde: ejpress.org

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *