England, kvalifiserte seg først etter å ha ydmyket Norge

Seirende 8-0 av de norske, engelskmennene har allerede kvalifisert seg til kvartfinalen i Euro.

Ved å forstøve Norge (8-0) mandag i Brighton, har England allerede sikret seg førsteplassen i gruppe A og en billett til kvartfinalen i sin EM-fotball, som det igjen blir storfavoritt av. Med 6 poeng og tatt i betraktning Østerrikes seier mot Nord-Irland litt tidligere (2-0), ville engelskmennene i verste fall avsluttet på like poeng med østerrikerne eller nordmennene, som har 3 enheter og møter hverandre på fredag. , men siden de slo begge disse lagene, ville de uansett vært først i gruppen.

Åpningskampen hadde etterlatt alle litt misfornøyde, med seier med den minste margin (1-0), på grunn av manglende effektivitet, mens Tyskland, mot Danmark (4-0) eller Frankrike mot Italia (5-1) hadde virket skarpere. Men for deres andre kamp, ​​denløvinner» avgjorde målet med 6 mål på sine første 8 skudd på mål, og slo, mindre enn 24 timer senere, den franske rekorden med sine 5 mål på 45 minutter. «Jeg tror jeg kan være fornøyd i kveld«, spøkte på en pressekonferanse treneren, Sarina Wiegman, som hadde angret på mangelen på realisme til spillerne hans.

Ugjenkjennelig Norge

Ugjenkjennelig tok Norge, som ble klassifisert blant de mulige outsiderne før konkurransen på grunn av tilbakekomsten til sine rekker av stjernespissen til Lyon Ada Hegerberg, vann fra alle kanter. Den første halvtimen var et virkelig mareritt for Maria Thorisdottir, den norske forsvarsspilleren og Manchester United-forsvareren, som forårsaket den — sjenerøse — straffen 1-0, konvertert av Georgia Stanway (12.), brakt i spill av Lauren Hemp på 2. -0 (15.) og mistet en ball 25 meter fra målene hans på 3-0 av Ellen White (29.). «Det er kamper vi legger planer for, vi snakker lenge med spilleren, vi forventer at det skal være veldig konkurransedyktig… Men der klarte vi å holde dem unna målet vårt, og ærlig talt gjorde jeg det ikke forstår ikke hva som foregikk«innrømmet Wiegman.

Beth Mead, allerede en avgjørende målscorer mot Østerrike, gravde scoringen med en heading (4-0, 34.), deretter etter en slalåm i det norske forsvaret (5-0, 38.), før White tilbød seg en dobling ved å dykke på bortre stolpe for å kutte et spent kryss fra Fran Kirby (6-0, 41.). England benyttet sjansen til stort sett å rotere før timen med tre bytter fra den 57.

Men løvinnene hadde hoggtennene og en av innbyttere, Alessia Russo, utmerket seg ved å score et 7. mål med en heading (7-0, 66.), før Mead scoret sitt tredje mål for kvelden (8- 0, 81.), sette rekorden for den største seieren i en EM-fotball, enten det er herre eller kvinner.

Denne suksessen bringer også den ubeseirede rekken til engelskmennene til 16, en rekord for dem, siden Wiegman kom på benken, med hele 92 mål scoret i denne perioden, for 3 innslupne. «Vi må holde beina på jorden for vi har ikke vunnet noe ennå«, har selvfølgelig advart treneren til engelskmennene.

Men de vil kunne se gruppe B-kampene tirsdag mellom Danmark og Finland (18.00) og spesielt Spania og Tyskland, begge seirende på den første dagen, i fullstendig avslapping. Fra denne gruppen vil motstanderen dukke opp til kvartfinalen som vil finne sted på samme Brighton stadion. Og det vil absolutt ikke lede av ved avspark.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *