Eurovision 2022 – hvordan stemme? [Wyjaśniamy] »Værradio – nyheter, tips, informasjon – lytt til radio

Finn ut hvordan du stemmer i Eurovision Song Contest 2022. Vi forklarer hvordan du stemmer på din favoritt.

Torsdag blir den andre semifinalen i Eurovision Song Contest 2022. I den første semifinalen, som fant sted tirsdag, konkurrerte representanter fra 17 land om opprykk til finalen i den 66. Eurovision Song Contest. Det var ingen representant for Polen blant dem, fordi representasjonen av landet vårt er planlagt til torsdag. I år finner Eurovision sted i Torino, fordi den italienske gruppen Maneskin vant forrige utgave av konkurransen med sangen «Zitti e buoni». Tradisjonen tro vil neste finale i konkurransen finne sted i landet til vinneren av forrige utgave.

Kan du stemme på Krystian Ochman i Eurovision-finalen?

I semifinalen kunne ikke befolkningen i Polen stemme på Krystian Ochman, fordi det var umulig å stemme på en representant for landet deres. Så seerne lurer på om det blir annerledes i finalen og om det vil være mulig å stemme på landet ditt? Dessverre, som i semifinalen – også i finalen i Eurovision Song Contest 2022, er det umulig å stemme på en representant for landet ditt. Kun landsmenn som bor i utlandet og som har lokale telefonnumre til landene der de bor vil kunne stemme på polakken. Vi skriver om hvordan man stemmer under.

Eurovision 2022: hvem vant den første semifinalen?

Tirsdag klokken 21.00 på PalaOlimpico i Torino begynte den første semifinalen. Artister fra 17 land deltok i konkurransen: Albania, Armenia, Østerrike, Bulgaria, Kroatia, Danmark, Hellas, Nederland, Island, Litauen, Latvia, Moldova, Norge, Portugal, Sveits, Slovenia og Ukraina. Det var ingen representant fra Russland blant semifinalistene, som ble strøket fra konkurransen etter å ha startet krigen i Ukraina. Av de 17 deltakerne i den første semifinalen kunne 10 kvalifisere seg. Etter opptredenene til artistene inkluderte den endelige listen:

 • Armenia: Rosa Linn, «Snap»;
 • Hellas: Amanda Georgiadi Tenfjord, «Die Together»
 • Nederland: S10, «De Diepte»;
 • Island: Systur, «Með Hækkandi Sól»;
 • Litauen: Monika Liu, «Sentimentai»;
 • Moldova: Zacz și Zdub og Fratii Advahov Brothers, «Tenuletul»;
 • Norge: Subwoofer, «Give That Wolf A Banana»;
 • Portugal: MARO, «Saudade, Saudade»;
 • Sveits: Marius Bear, «Boys Do Cry»;
 • Ukraina: Kalouch Orchestra, «Stefania».

Vi anbefaler: Katarzyna Pakosińska og hennes morsomste sketsjer

Polakken kjemper om Eurovision-finalen

I år skal også Krystian Ochman, som skal fremføre låten «River», kjempe om å nå finalen. Vi får vite på torsdag om han kvalifiserer seg til den store finalen. Finalen i Eurovision 2022-festivalen finner sted lørdag 14. mai.

Eurovision 2022: Hvordan stemme på Polen?

Vel vitende om at Krystian Ochman torsdag 12. mai opptrer i semifinalen, er det mange som ønsker å lære å stemme på Polen i Eurovision 2022. Dessverre, i henhold til reglene til arrangøren, i semifinalen er det umulig å stemme på en representant for landet ditt. Takket være Eurovision-systemet kan du bare stemme på en representant for landet ditt hvis du for tiden bor i utlandet (Så du kan ikke stemme på Krystian Ochman hvis du bor i Polen). Det betyr at Bare polakker som bor i utlandet og har utenlandske telefonnumre kan stemme på representanten for Polen.

Hvordan stemme i Eurovision?

Du kan stemme på din favoritt som følger:

 1. Via den offisielle appen. For å stemme på denne måten må du først laste ned den dedikerte «Eurovision»-applikasjonen på smarttelefonen. Den er tilgjengelig gratis i AppStore og Android-butikker og under denne adressen og lar eiere av smarttelefoner med Android og iOS stemme. Etter å ha lastet ned og installert appen på telefonen, kan vi begynne å stemme umiddelbart etter semifinale- og finalekonsertene. Husk at stemmegivning krever at du sender en SMS som koster 3,66 PLN inkludert skatt.
 2. Ved å ringe telefonnummeret oppgitt av DVT under sendingen av semifinalen. Dette er den enkleste metoden: nummeret vises mens artisten spiller.
 3. Ved å sende en SMS. Som med et telefonnummer, vil nummeret som meldingen kan sendes til, vises under overføring. For å stemme på en valgt kandidat, send bare en SMS med nummeret på favorittsangen din til nummeret oppgitt av TVP (det må tas i betraktning at å sende en slik melding koster 3,66 PLN inkludert skatt).

Vi anbefaler: Song on the Vistula – «Vistula Gondoliers» av Irena Jarocka

Hvem kjemper Krystian Ochman med om Eurovision 2022-finalen?

I den andre semifinalen i konkurransen, artister fra land som Australia, Aserbajdsjan, KyprosMontenegro, Tsjekkia, Belgia, Estland, Finland, Georgia, Spania, IrlandIsrael, Nord-Makedonia, MaltaTyskland, Romania, San Marino, Serbia, Sverige og Storbritannia.

Vil du vite mer om favorittartistene dine?! Slå på værradioen klokken 22.00 og hør på historiene deres!

Se også:

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *