En leilighetsbygg for flere millioner leie ble bygget i sentrum av Riga

Den energieffektive bygningen åpnet i Tērbatas Street 72 har 176 ett- til treromsleiligheter med et samlet areal på 50 til 65 kvadratmeter. «Lumi Capital» ble valgt som leder av huset.

Andris Bože, medlem av styret i «YIT Latvija», sier at det er vanlig i Latvia å kjøpe leiligheter som eiendom, og leiemarkedet er ganske uutviklet, en stor del er i en gråsone. Det er svært få institusjonelle promotører i markedet. Bože mener at utleieleiligheter i Riga har gode utsikter: Populariteten til utleieleiligheter vil vokse. Dette tilrettelegges også av høye interbankutlånsrenter, som har gjort nedbetalingen av boliglån dyrere.

BTAs styreleder Wolfgang Stockmaier ser nye investeringsmuligheter i utviklingen av utleiehus, og BTA deltar samtidig i denne typen investeringsprosjekter i hovedstedene i tre baltiske stater.

I tillegg til bygningen som ligger i 72 Tērbatas Street, eier BTA tre andre leilighetsbygg i sentrum av Riga. De ble kjøpt i 2020. Etterspørselen etter utleieleiligheter i nybygg er stor – nesten alle leiligheter er fortsatt utleid.

BTAs overskudd i første halvår i år utgjorde 2,878 millioner euro, som er 4,2 ganger mindre enn for tilsvarende periode i 2022, ifølge selskapets offentlige informasjon.

BTA jobber i Latvia og har også avdelinger i Litauen og Estland. Den eneste aksjonæren i selskapet er «Vienna Insurance Group».

Omsetningen til «YIT Latvija» var i fjor 39,126 millioner euro, som er 51,5 % mer enn i 2021, men selskapets overskudd økte med 2,2 ganger og s er beløp seg til 4,847 millioner euro.

«YIT Latvija» ble registrert i 1998 og aksjekapitalen i selskapet er 47 429 278 euro. Eieren av «YIT Latvija» er det finske selskapet «YIT Suomi».

YIT jobber i ni land: Finland, Sverige, Norge, Estland, Latvia, Litauen, Tsjekkia, Slovakia og Polen. Selskapets omsetning i 2022 nådde 2,4 milliarder euro. Aksjene til «YIT Corporation» er notert på «Nasdaq Helsinki»-børsen.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *