Eirik Vang Aas: «Glad med å prestere i et CC Étupes-løp» – Nyheter

Denne fredagen oppnådde Eirik Vang Aas sitt beste resultat for sesongen ved å avslutte ved foten av pallen i prologen til Tour du Pays de Montbéliard (2.2 – se rangering). «Det er veldig bra. Jeg hadde vanskelig for å skille meg ut i år. Jeg er glad for å endelig opptre her, spesielt siden det er et CC Etupes-løp. Det betyr mye å lykkes foran staben og familien til klubben.gleder seg over mikrofonen til DirectVelo nordmannen som også ble 2. plass i Grand Prix de Dieulouard og Grand Prix des Artisans de Wintershouse (alle kategorier).

Den 21 år gamle idrettsutøveren hadde aldri sett for seg at han hadde så høy rangering. «Kanskje jeg håpet på en topp 20. Jeg visste at formen min var god». Sportsdirektøren, Melvin Rullière, er ikke overrasket. «På treningsleiren i starten av året var han vår beste løper. Jeg visste at den var i stand til å gjøre det, mistenkte jeg på en tradisjonell sykkel. I lagtempoen var han blant de aller beste. Han er en fyr med store tall. Han ble nummer 2 i Norgescupen. Jon Rye-Johnsen ga oss råd. Da konkurransene startet hadde han problemer med å sykle i et peloton på 200 ryttere fordi han ikke var vant til det.

«JEG ER EN PERFEKT LAGKAMER»

Espoir 3 ser på seg selv som en allsidig racer. «Jeg gjør det bra i sprint og oppoverbakke. Jeg er en perfekt lagkamerat». I den generelle klassifiseringen er han ett sekund foran sin kollega Dillon Corkery. «Det er vårt beste kort. Jeg skal gi alt for ham, jeg tror han er den sterkeste. Men det er godt å ha to godt rangerte karer, du kan spille med to kort. Min ambisjon er at laget skal vinne den generelle klassifiseringen.». Han forventer en komplisert etappe denne lørdagen. «Jeg kjente meg veldig igjen i kurset. Det blir knallhardt og nervøst med stigninger og utforkjøringer. Det blir ikke et stort peloton».

Eirik Vang Aas begynte med fotball og ski. «Faren min syklet. Jeg kom inn i det i 2018». Han begynte i CC Étupes for å fortsette fremgangen. «Jeg tok den riktige avgjørelsen. Jeg har forbedret meg mye siden jeg kom til Frankrike med Melvin. Jeg vil gjerne ha noen flere gode resultater denne sesongen. Vi får se hva som skjer videre.»

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *