Effekten av stigende strømpriser i Norge har heller ikke sluppet unna elbilister.

Kostnadene for å lade elbiler på dedikerte ladestasjoner i Norge ligger an til å stige betydelig, med flere tilbydere som varsler prisøkninger for å kompensere for økende kostnader.

Eiere av elbiler i Norge kan få en stygg overraskelse neste gang de skal til en ladestasjon, ettersom flere tilbydere i Norge har satt opp prisene for å dekke økende kostnader.

«Mer» annonserte en prisøkning på opptil 75 %, som allerede har trådt i kraft. Lading med vanlig lader har blitt dyrere for registrerte kunder med rundt 75 %, mens belysning Kostnaden for kostnadene økte til 25 %.

– Det er en enorm prisøkning. Det betyr at en hurtiglading tilsvarer å fylle bensin og diesel for rundt 23 kroner, sier Nils Sødal, kommunikasjonsdirektør i Norges Bilforbund (NAF).

Man kan derfor si at prisene på ladestasjoner når uante høyder på grunn av de ekstremt høye energiprisene i Norge.

Circle K bekreftet at de også setter priser for å dekke kostnader.

Eviny sier at han ikke har tatt en endelig avgjørelse, men kan øke prisene snart. Ladetjenesteleverandøren forklarer at det påføres tap på grunn av gjeldende strømpriser.

Prisøkningen vil ha størst utslag for de som tar lange reiser og ofte må stoppe på ladestasjoner, mens de som vanligvis lader bilen hjemme eller på jobb ikke vil merke stor forskjell.

NAF har tidligere minnet om at staten i dag dekker rundt 75 % av kostnadene ved å lade elbil hjemme under en tilskuddsordning for å hjelpe husholdningene med å takle høye energipriser.

For eksempel koster en fulladet Volkswagen ID.4 i dag rundt 164 kroner. Hvis det ikke var noen tilskuddsplan, ville dette beløpet være rundt 623 kroner.

Derfor råder NAF innbyggerne til å prøve å lade elbiler hjemme eller bruke offentlige ladestasjoner fremfor private leverandørstasjoner.

«Det er ganske mange som ikke har mulighet til å lade opp hjemme, spesielt i store byer. I dette tilfellet vet du at du kan lade på såkalte gatestasjoner. Det er et veldig rimelig alternativ», anbefaler N. Sødalis .

Drevet av thelocal.no.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Effekten av stigende strømpriser i Norge har heller ikke sluppet unna elbilister.

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *