Den ambisiøse turen til tre franske skatere i de norske bakkene

Asfalt i god stand og bratte bakker. Dette er årsakene til at Augustin Jouan, Gaëtan Ricord og Germain Dageville dro til Norge sommeren 2021 for en longboard-tur. Et år etter å ha avduket bildene av svimlende utforkjøringer i Reunion, har Jouan nok en gang invitert venner til å kjøre med ham, på vei nordover. «Vi ønsket virkelig å dra nytte av skjønnheten i landskapet mens vi gjorde utrolige nedstigninger», understreker franskmannen. De skjøt «Enkel modus»en 14-minutters kortfilm, avduket mandag på sosiale nettverk.

I løpet av turen reiste franske skatere hundrevis av kilometer for å prøve å finne «beste plassene», klar til å tegne longboardet sitt. « Jeg hadde møtt nordmenn under en internasjonal konkurranse og de fortalte meg at det var longboardingens land, sier Augustin Jouan. Jeg så bilder og videoer, og det tok ikke lang tid før jeg ble overbevist om å følge styret mitt (ler). »

Trygge nedkjøringer

Hver nedstigning av trioen foregår på veier som er åpne for trafikk. «Vi er klar over at for noen er risikoen vi tar enorm. Men for hver av turene våre er sikkerheten den samme, forklarer Jouan. En bil kommer nedover veien like før oss og gir oss grønt lys slik at vi kan sette av gårde. Vi sørger for å respektere riksveikoden ved å holde oss i vårt kjørefelt. Nordmennene er vant til utendørssport og var snille med oss. »

Etter nok en nedstigning under turen, fikk de tre franskmennene et uventet møte. «Vi går av longboardet og rett ved siden av oss var det det lokale politiet, han sier. De henvendte seg til oss for å finne ut om vi fikk lov til å longboarde på veien. De ringte sjefen sin, som bekreftet at vi var innenfor våre rettigheter. » En improvisert tete-a-tete udødeliggjort i kortfilmen.

«Easy Mode» aktivert

Norge er et dyrt turistmål, men de tre rytterne har funnet en måte å spare penger på. «Vi gjorde villcamping fordi det var tillatt der. Sammen levde vi et eventyr i naturens rytme. forklarer Jouan. To uker før avreise var fly fra Frankrike stengt for bestilling, men heldigvis hadde de allerede bestilt billettene. Da de kom, merket de tre rytterne et prisfall? «Vi så på hverandre og sa til oss selv: «Det er den enkle modusen!» Derav Easy Mode, tittelen på kortfilmen. Men det er også fordi videoen er laget som et spill.»

En kortfilm i form av et videospill (Les Magiciens Productions)

I denne filmen på rundt ti minutter møtte franskmennene også lokalbefolkningen og oppdaget hverdagen deres. «Jeg kjente allerede to eller tre norske skateboardere, som allerede hadde kommet til Frankrike, sier Jouan. Vi endte opp i en bungalow med dem og vi festet i to dager. Dagen etter tok vi brettene for å konkurrere i en skatepark (ler). » Til slutt lar Easy Mode deg oppdage eller gjenoppdage både longboardet og det norske landskapet, sport og eventyr. På lang sikt kan Augustin Jouan til og med tilby en lang dokumentar som forteller om eventyrene hans i Reunion, Norge, men også i California eller Sør-Afrika, uansett hvor veiene lar longboardtalentet hans komme til uttrykk.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *