Dronning Máxima hopper fra Vest-Afrika til Norge

Dronning Máxima vil ikke være særlig til stede på Huis ten Bosch-palasset de kommende dagene. Dronningen vil fly til Elfenbenskysten på søndag og besøke to andre land senere i uken. Lurer du på hvilke land dette er? Vi forteller deg gjerne.

Besøket til Elfenbenskysten, hvor Máxima ankommer søndag kveld, vil være dedikert til økonomisk helse og videreutvikling av rimelige og sikre finansielle tjenester i landet. Dette gjelder spesielt vanskeligstilte grupper som kvinner og små (landbruks)bedrifter. Máxima besøker det vestafrikanske landet som en del av sitt arbeid i FN.

I Abidjan, den største og viktigste byen i Côte d’Ivoire, snakker Máxima med førstedame Dominique Ouattara. Hun er involvert i mikrofinans for kvinner.

Fra Elfenbenskysten til…

Dronningen er i Senegal fra onsdag til torsdag. I hovedstaden Dakar skal Máxima møte med blant andre president Macky Sall, finans- og budsjettministeren og økonomi-, planleggings- og samarbeidsministeren.

På programmet er også et besøk til hovedkvarteret til Central Bank of West African States, som ligger i den senegalesiske hovedstaden. Máxima vil snakke om reformene som trengs for å fremme tilgang til finansielle tjenester for alle.

Etter arbeidsbesøket i Senegal står en tur til Norge på programmet. Fredag ​​kveld 17. juni var dronning Máxima invitert til fest på Slottet i Oslo. Sammen med kong Willem-Alexander og prinsesse Amalia deltar hun på gallamiddagen til ære for den attende bursdagen til norske prinsesse Ingrid Alexandra. En flott avslutning på en travel arbeidsuke!

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *