Taliban i Oslo. I Norge sendte regjeringen et luksusfly for å hente dem

Taliban-delegasjonen på 15 personer ledes av den afghanske utenriksministeren Amir Khan Muttaqi.

«Taliban har vært fleksible og imøtekommende»

Ifølge en aktivist fra Women’s International League for Peace and Freedom, «har Taliban vært fleksible og imøtekommende». – Forhåpentligvis vil møtet åpne for muligheter for forhandlinger, kommunikasjon og dialog, sa Jamila Afgani, som deltok i samtalene.

I uttalelsen som ble offentliggjort, understreket den afghanske siden at «møtedeltakerne innså at gjensidig forståelse og samarbeid er den eneste måten å løse Afghanistans problemer på».

Taliban-delegasjon for å møte diplomater

På mandag Taliban-delegasjonen skal møte diplomater fra Norge, USA, EU, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia. Ifølge NRK og VG vil ikke sjefen delta i samtalene Utenriksdepartementet Norge Anniken Huitfeldt (Ap).

Tidligere i kunngjøringen sa Huitfeldt det Invitasjon fra Taliban «det er ikke deres legitimitet eller deres anerkjennelse». Vi må imidlertid snakke med dem som styrer Afghanistan i praksis i dag. Vi kan ikke la den politiske situasjonen føre til katastrofe humanitære – hun har understreket.

Taliban besøk til Norge dette er første gang et vestlig land har akseptert representanter for den nye afghanske regjeringen.

«Barbarernes invitasjon», «Nordmennene er rasende»

Det fortsetter i norske medier debatteller invitasjon»barbarer å frata kvinner deres grunnleggende rettigheter «er det riktige tiltaket». Representanter for opposisjonen og det innvandrerfiendtlige Fremskrittspartiet kalte regjeringen naiv. se etter Taliban. Nordmenn blir rasende av å se terrorister fly ikke bare på første klasse, men også i privatfly sier Fabian Stang.

Den norske stat bærer også kostnadene ved å beskytte Taliban.

Ødelagt av krig Afghanistan Som sliter med fattigdom, en pandemi og den verste tørken på 20 år, er landets økonomi på randen av kollaps. I 2021, etter at Taliban tok makten, utgjorde de 40 % av Afghanistans BNP, internasjonal bistand, har blitt holdt tilbake av de fleste land. Bare humanitære organisasjoner opererer i Afghanistan.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *