Den svenske kystvakten orienterte om Nord Stream-lekkasjesituasjonen

Mandag sa den svenske kystvakten at den ikke lenger så noen tegn til lekkasje fra gassrørledningen Nord Stream 1 som ligger på bunnen av Østersjøen, men en mindre lekkasje fra gassrørledningen Nord Stream 2 forble synlig.

«Den større lekkasjen er ikke lenger synlig på overflaten, men den mindre lekkasjen har utvidet seg noe, og måler omtrent 30 meter i diameter,» sa tjenesten i en uttalelse.

Dette ble oppdaget etter å ha flydd over stedet for de to skadede rørledningene på mandag, sa tjenesten.

En representant for Nord Streams gassrørledningsoperatør, Nord Stream AG, sa lørdag at gassstrømmen fra Nord Stream 2-rørledningen har stoppet ettersom gass- og vanntrykklikevekt er nådd.

Gazprom, som eier 51 % av rørledningsprosjektet, sa mandag at det «pumper naturgass fra rørledningen for å avlaste trykket på linje B i Nord Stream 2-rørledningen slik at rørledningen kan testes trygt.»

Nord Stream 1 og Nord Stream 2 består av to ledninger, og de to lekkasjene i Nord Stream 2 var i linje A.

Rørledningene er for tiden ute av drift, men det var fortsatt gass i ledningene som ble antatt å ha blitt sabotert.

Den russiske energigiganten Gazprom la til at den ikke utelukker muligheten for at Nord Stream 2 B-rørledningen fortsatt kan brukes til å levere gass.

Nord Stream 2, bygget parallelt med Nord Stream 1, var ment å doble kapasiteten for import av russisk gass til Tyskland. Men bare dager før Russland invaderte Ukraina, blokkerte Berlin åpningen av den ferdige Nord Stream 2.

Alle lekkasjene som ble oppdaget forrige mandag var i Østersjøen nær den danske øya Bornholm.

Danske myndigheter hadde grovt anslått at all gassen som var igjen i rørledningene skulle briste innen søndag 2. oktober. To av lekkasjene skjedde i Sveriges eksklusive økonomiske sone og de to andre i Danmarks.

Gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 som forbinder Russland med Tyskland har vært i sentrum for geopolitiske spenninger de siste månedene etter at Russland kuttet gassforsyningen til Europa som svar på vestlige sanksjoner etter invasjonen av Ukraina av Moskva.

Svenske myndigheter sa mandag at de hadde bestemt seg for å sperre av området rundt den lekkende Nord Stream-gassrørledningen inn i Østersjøen mens de etterforsker mistenkt sabotasje.

– Etterforskningen fortsetter, vi er i en intensiv fase. Jeg forstår den store offentlige interessen, men vi er i tidlig fase av forundersøkelsen, så jeg kan ikke kommentere detaljene i etterforskningsskrittene vi tar. sa aktor Mats Ljungqvist.

Tilpasset fra The Local.

Den svenske kystvakten informerte om situasjonen for Nord Stream-lekkasjene

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *