Caroline Garcia i Masters-finalen, Frankrikes XV dominerer Australia, Rune styrter Djokovic i Paris … Hva å huske fra sportshelgen

Skipperne på Route du rhum fortsatt ved kaien, Frankrikes XV vinner i smerte mot Wallabies, men kvinnenes XV i Frankrike taper med ett poeng i semifinalen i verdenscupen, 19 år gammel går Holger Rune inn. de store ligaene på Bercy mot Novak Djokovic og Caroline Garcia som klatrer til finalen i Masters… Dette er hva du ikke bør gå glipp av fra denne sportshelgen.

Seiling: lunefullt vær på Route du rhum, starten utsatt

Starten på den 12. utgaven av det transatlantiske sololøpet er utsatt. De 138 skipperne venter fortsatt i Saint-Malo, på grunn av passasjen av en svært voldsom meteorologisk depresjon som ikke lar båtene seile i full sikkerhet. Lørdag formaliserte arrangørene utsettelsen til «onsdag tidlig ettermiddag». Som en påminnelse må konkurrentene i de seks båtklassene, flerskrogene (Ultim 32/33, Ocean Fifty, Rhum Multi) og monoskrogene (Class40, Imoca, Rhum Moni), reise 3542 nautiske mil (6560 kilometer) for å nå Pointe-a-Pitre, Guadeloupe.

Tennis: Caroline Garcia blir den tredje franske kvinnen som når Masters-finalen

Amélie Mauresmo og Mary Pierce var de eneste spillerne fra Frankrike som hadde nådd en finale i en Masters. Siden 2006 hadde ingen franskkvinne gjort det så bra. Etter å ha feilet i semifinalen under sin første deltakelse i 2017, gikk ikke Caroline Garcia glipp av den andre muligheten, søndag, og dominerte i semifinalen Maria Sakkari 6-3, 6-2. Seier i løpet av sommeren av WTA 1000 i Cincinnati, og semifinalist i US Open, vil den sjette spilleren i verden prøve, mot Aryna Sabalenka overraskende vinner av verdens nummer 1 Iga Swiatek, å bli den andre franske spilleren som satte navnet hennes på listen, 17 år etter Amélie Mauresmo. Og hun har allerede sikret sin plass blant de 5 beste i verden på slutten av denne siste turneringen for sesongen.

Rugby: en seier og rekord for Frankrikes XV

Den første testkampen i høstturneen til XV of France har holdt alle løftene. Og det er ingen tvil om at supporterne som var tilstede lørdag kveld i Saint-Denis satte pris på kampen til Fabien Galthiés menn mot Wallabies. Desto mer med et utfall som dette: husk bare Damian Penauds solo-rush fire minutter fra slutten av spillet, og ga seieren til Blues (30-29), for å få tilbake følelsene. Med Charles Ollivon tilbake på høyeste nivå og en 11. suksess på rad for det franske laget – en rekord – ser det ut til at lysene er grønne for tricolor-rugbyspillerne før et nytt sjokk, neste lørdag, mot Sør-Afrika. Sør.

Hvis ett poeng var nok til gleden til Frankrikes XV, er det tvert imot det Blues gikk glipp av i semifinalen i verdenscupen. Mot New Zealand Black Ferns brøt Caroline Drouin og lagkameratene sammen på slutten av kampen (25-24) og tapte, for åttende gang, i de fire siste av konkurransen. Lørdag 12. november (4:30) skal de likevel prøve å avslutte med stil i kampen om tredjeplassen mot Canada.

Tennis: Rune tar ned Djokovic på Bercy

Holger Rune virker grenseløs. 103. i verden ved sesongstart kom dansken inn blant topp 10 mandag. 19-åringen signerte den beste seieren i sin korte karriere søndag, og veltet Novak Djokovic (3-6, 6-3, 7-5) i Masters 1-finalen 000 av Paris-Bercy, og fratok serberen en syvende kroning på denne domstolen i den franske hovedstaden.

Etter mer enn 2t30 med intens kamp, ​​dro Rune for å søke sin første kroning i en turnering av denne betydningen – da «Djoko» jaktet sin 91. tittel på banen – etter en perfekt uke, kronet av suksesser mot Stan Wawrinka, Hubert Hurkacz, Andrey Rublev, verdens nummer én Carlos Alcaraz og Félix Auger-Aliassime. Kvartfinalisten i den siste Roland-Garros har allerede alt et (veldig) flott.

Håndball: Darleux og Les Bleues går ikke glipp av inntreden i Euro

En godt kontrollert første puljekamp for Olivier Krumbholz sine spillere. Mot Nord-Makedonia lørdag gikk de blå ikke glipp av inntreden i konkurransen (24-14). I mål var Cléopâtre Darleux ufremkommelig (ni redninger, ingen mål sluppet inn på 15 minutter). Det gjenstår å jobbe med å avslutte i angrep (44 % suksess i skyting) under neste møte med Frankrike-laget, fra mandag mot Romania (20:30). Hovedsaken var et annet sted for Europas visemestere, som har tenkt å gå og hente tittelen Norge hentet for to år siden.

Moto GP: Fabio Quartararo mister kronen

Den nye kongen i MotoGP heter Francesco Bagnaia. På slutten av en siste Grand Prix i Valencia, vunnet av Alex Rins (Suzuki), vant den italienske sjåføren (Ducati), 25 år gammel, sin første tittel i den fremste kategorien. Kronet i fjor, franske Fabio Quartararo (Yamaha), på toppen av rytternes klassifisering i nesten seks måneder, kunne ikke redde kronen sin, handikappet av en mangelfull motorsykkel og uheldige fall i viktige øyeblikk. «El Diablo» har allerede lovet at han vil komme tilbake enda sterkere neste år for å ta tilbake tronen.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *