Norge en russer fra…

Ved grenseovergangen til Storskog lengst i nord ble en 50 år gammel russisk mann som forlot Norge arrestert med to droner og lagringsmedier som inneholder en rekke bilder, opplyser norsk politi i Finnmarksregionen torsdag.

Mannen, pågrepet av tollere under en rutinekontroll, er mistenkt for å ha «brutt sanksjonene som forbyr russiske statsborgere å fly droner på norsk territorium». Aktoratet ba retten om to ukers varetektsfengsling for russeren.

Ifølge Anja Mikkelsen Indbjor, som leder etterforskningen, kan siktelsen forlenges etter gjennomgang av båndene. Norsk spesialtjeneste PST har opplyst at de er i kontakt med politiet og kan overta etterforskningen dersom saken gjelder spionasje.

Justisminister Emilie Enger Mehl sa det var for tidlig å trekke konklusjoner. – Samtidig har etterretningstrusselen økt etter den siste tidens hendelser i Europa, sier Mehl til allmennkringkasteren NRK.

Norske myndigheter har hevet sikkerhetsvarselet etter meldinger om uidentifiserte droner som flyr over olje- og gassfelt. Etter lekkasjer fra Nord Streams gassrørledninger, trolig forårsaket av sabotasjehandlinger, har det norske forsvaret økt patruljeringen i Norskehavet og i Nordsjøen, hvor det er energiinfrastruktur (PAP).

fordel/acl/

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *