Den norske statsråden diskuterte mulighetene for å iverksette programmer som endrer domfeltes adferd

Justisminister Ewelina Dobrowolska fra Norge diskuterte mulighetene for samarbeid mellom land ved implementering av programmer og praksis som endrer atferden til domfelte i Litauen, ved å implementere alternative fengselsstraff.

«Et effektivt system for fullbyrdelse av straff inkluderer en hel rekke daglige tiltak og innsats: disse inkluderer treningsaktiviteter og styrking av fellesskapet av offiserer, implementering av en modell for dynamisk beskyttelse, involvering av ikke-statlige organisasjoner som låner ut en hånd til domfelte i tide, de avanserte aktivitetene til treningssenteret og den ansvarlige institusjonelle ledelsen,» sa hun i en uttalelse som ble offentliggjort fredag.

Under besøket denne uken møtte statsråden representanter for Justis- og offentlig sikkerhet, straffesystemet.

Ifølge rapporten diskuterte E. Dorbrowolska med dem utprøvde mekanismer for å skape moderne, moderne fengsler basert på positiv endring.

Hun møtte også representanter for landets kriminalomsorgsledelse, Statens meklingsråd, Kriminalomsorgen og Røde Kors.

Ifølge statsråden er det mange eksempler på et effektivt straffegjennomføringssystem i Norge, og Litauen søker å vedta deres prinsipper, og gjennomføre reformen av straffegjennomføringssystemet.

Litauen og Norge har lenge samarbeidet innen straffegjennomføring, prosjektet «Forbedring av kvaliteten på det litauiske straffegjennomføringssystemet» er for tiden iverksatt.

Den gjennomføres med midler fra den norske finansieringsmekanismen og vil vare til april 2024.

Under gjennomføringen av prosjektet omstruktureres systemet for opplæring og kvalifikasjonsforbedring av personellet i straffegjennomføringssystemet, som i Norge pågår en moderne opplæringsinfrastruktur, opprettelseskurs og personalet utdannes i henhold til en ny generasjonstrening. programmer.

Samtidig utvikles infrastrukturen for ansettelse av domfelte, nettverket av halvveishus utvides og inkludering av prøvetid i prosessen med resosialisering av domfelte styrkes.

Foto av Justisdepartementet.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *