Norske Jakob Ingebrigtsen slår verdensrekorden innendørs på 1500m på 3 min 30 sek 60

Norske Jakob Ingebrigtsen slo innendørs verdensrekord på 1500m på 3 min 30 sek 60 torsdag på Liévin-stevnet.

Årets første løp, første verdensrekord: det norske vidunderbarnet Jakob Ingebrigtsen elektrifiserte Liévin-stevnet torsdag ved å sette tidenes beste tid over 1500 m innendørs på 3 min 30 sek 60. Den 21 år gamle løperen hadde annonsert farge når de ankommer Frankrike for sitt store comeback. Han holdt ord ved å slette etiopieren Samuel Tefera fra nettbrettene (3 min 31 sek 04 i februar 2019), også på linje i denne uunngåelige begivenheten i vintersesongen, men klarte ikke å holde tritt med det helvetes tempo som ble pålagt av den olympiske mesteren fra avstanden.

Tefera holdt på til de siste 250 meterne før Ingebrigtsen brøt ubønnhørlig for å ta karrierens første verdensrekord, godt hjulpet av den lette føringen i kanten av løypen. Dette året 2022, preget av Eugene Worlds (15.-24. juli), har derfor en pangstart for Ingebrigtsen som meget godt kan true utendørstiden til den marokkanske legenden Hicham El Guerrouj neste sommer (3 min 26 sek ), 24 år gammel.

Nordmannen, som brøt inn i ansiktet på friidrettsplaneten i 2018 ved å oppnå 1500m-5000m dobbel på Berlin Euro bare 18 år gammel, presser dermed grensene for disiplinen sin for hver utflukt. Og sesongen har så vidt begynt. «Jeg ønsket i utgangspunktet å sette best mulig tid, men å slå en verdensrekord er en drøm som går i oppfyllelse, så jeg er veldig glad. Det er min første, så jeg vil huske denne kvelden i veldig lang tid, og jeg håper at jeg i fremtiden vil slå andre– Lanserte nordmannen, som risikerer å være urørlig i innendørs-VM fra 18. til 20. mars i Beograd.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *