HealthTech Skogluft utvider til Nederland og forener helse, natur og vitenskap i en grønn vegg

Skogluft, HealthTech-oppskaleringen som produserer levende grønne vegger for innendørs rom, kunngjør sin utvidelse i Nederland. Nyheten kommer bare måneder etter at produktet ble lansert i Norge, etterfulgt av umiddelbar suksess med internasjonale selskaper som Google Norge, offentlige institusjoner og enkeltpersoner. Denne kunngjøringen markerer et nytt steg i Skoglufts planer om å bli den europeiske markedslederen, men fremfor alt å koble mennesker rundt om i verden med naturen igjen. Selskapet ønsker å bidra til deres mentale og fysiske helse.

Sammen med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har Skogluft forsket på helsegevinsten av levende stueplanter for mennesker i over 10 år. Forskningsresultater viser at disse blant annet øker trivselen, reduserer stress og forbedrer barns studieevne. I tillegg hjelper levende innendørs planter med å rense luften i offentlige rom og dermed forbedre luftkvaliteten, noe som er spesielt relevant i dagens post-pandemiske verden.

Jørn Viumdal, medgründer av Skogluft:

«Vi er sunnere og gladere når vi er omgitt av planter og natur, men studier viser at vi tilbringer rundt 90 % av tiden vår innendørs. Med vårt vitenskapelig beviste konsept ønsker vi å vise alle hvordan du kan skape et naturlig miljø selv. tiden er inne for vårt grønne budskap.»

Den grønne veggen Skogluft er produsert i Europa på en etisk, bærekraftig og sirkulær måte. Fordi det produseres lokalt krever det relativt lite transport og har derfor et lavt CO2-avtrykk. I tillegg er emballasjen gjenbrukbar og laget av resirkulerbare materialer. Skoglufts grønne vegg er enkel å installere og vedlikeholde, og er en kombinasjon av et enkelt skandinavisk konsept og elegant italiensk design.

Innendørs planter for bedrifter

Skoglufts grønne vegg har tiltrukket seg oppmerksomheten til store internasjonale selskaper, da de er interessert i de ansattes ve og vel og disse igjen spiller en stor rolle for bedrifters suksess. Forskning viser at bedrifter som prioriterer de ansattes velvære kan oppnå bedre avkastning på investeringen med 11 % reduksjon i medarbeideromsetning, dobbelt så mye ansattes engasjement, mindre fravær og økt produktivitet.

Jan Grønbech, administrerende direktør i Google Norge:

«Som administrerende direktør i Google Norge har jeg full forståelse for hvor viktig det er å ha et stimulerende arbeidsmiljø. Jeg anbefaler Skogluft-systemet på det varmeste.»

Skogluft Academy og app

Skogluft lanserte Skogluft Academy tidligere denne måneden. På denne måten bidrar selskapet til sitt oppdrag om å bringe mennesker nærmere naturen. Programmet er tilgjengelig over hele verden og deltakerne vil etter fullført kunne kalle seg «Certified Skogluft Indoor Nature Consultants».

«Skoglufts drøm er å revolusjonere innendørsmiljøene vi bor og jobber i som et fellesskap av fokuserte og drevne innendørs naturkonsulenter og ambassadører over hele verden,» sa Kat Novotna, leder av Skogluft Academy.

I tillegg vil Skogluft snart tilby «Skogluft-appen», der selskapet vil skape en plattform for å koble sammen det globale Skogluft-samfunnet. På denne måten kan folk inspirere hverandre, nettverk med hverandre og utveksle kunnskap med hverandre. Den egenutviklede Skogluft-appen tilbyr også støtte for plantestell ved hjelp av sensorteknologi. Appen gir råd om riktig belysning, ernæring og fuktighet basert på målinger.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *