Da Norge ble oversvømmet gikk det skred i landet og folk måtte evakueres – Respublika.lt

Flom knyttet til ekstreme værforhold har ført til mange skred i Sør-Norge og tvunget til evakuering av hundrevis av mennesker.

I Innlandet nord for Oslo er det meldt om 16 jordskred, seks flommer og 12 naturskader i natt, opplyser politiet onsdag.

Mer enn 600 mennesker ble fraktet i sikkerhet. Det er foreløpig ikke meldt om personskader. Situasjonen er imidlertid fortsatt forvirret og kaotisk. Mange veier måtte stenges, opplyser politiet. Ifølge radiostasjonen NRK har flommene forårsaket skader på Braskereidfoss vannkraftverk.

Det har også vært ekstreme situasjoner og evakueringer andre steder i landet. En stor del av bygda Nesbyen sto under vann. Det var planlagt evakuering av hundrevis av mennesker i Ringerike tettsted på grunn av oversvømmelsen av Storelvaelva. Flere hundre innbyggere ble evakuert til andre områder, meldte nyhetsbyrået NTB. En bobil ble ødelagt av flom i Hemsedal.

Stormen, kalt «Hans», traff Sverige først de siste dagene og kort tid etter rammet Norge.

Meteorologene varslet om ytterligere regn i deler av Sør-Norge onsdag. Regn som forventes for kvelden er ikke ekstremt, men gitt forholdene i regionen, kan virkningen være betydelig, sa landets meteorologiske institutt.

«Hans» forårsaket også skade i Sverige og Danmark.

Uenig – la oss diskutere det!
Ingen støtende kommentatorer, men kommentarer som inneholder banning blir automatisk slettet uten unnskyldning.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å slette kommentarer som er uutdannede, frekke, off-topic, signert på vegne av en annen person, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rase, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan ordene dine bli til en okse som veier et tonn etter å ha flydd bort som en spurv – vi vil gi dine data på forespørsel fra spesialtjenestene i Litauen.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *