Canadas hockeylag taper sensasjonelt mot Norge; mens Sverige tar et oppgjør med Danmark

Nordmennene «Arena Riga» slo kanadierne med scoringen 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0).

Midtveis i første periode tok nordmennene ledelsen med scoring fra Andreas Martinsen, men tidlig i andre omgang, etter under to minutter, doblet Sondre Olden overtaket.

Kanadierne klarte ikke å score det første målet før midtveis i andre periode, da Milan Lucic brøt løs med et presist skudd.

Etter å ha byttet ut målvakten med en sjette mann, utlignet Canada kampen med bare 11 sekunder igjen av ordinær tid da Lawson Crouse knipset pucken forbi nordmennene foran mål.

Isaac Hansen, Olden, Matias Tretenes og Tomas Ulsen slo den kanadiske keeperen i straffekonkurransen etter kampen for å vinne nordmennene.

I gruppe B har Sveits 18 poeng på seks kamper, Tsjekkia har 13 poeng og Canada har 12 poeng, som allerede har sikret seg en sluttspillplass. Latvia har 11 poeng, Slovakia har åtte poeng, Norge har seks poeng, Kasakhstan har fire poeng, men Slovenia har ikke tatt poeng.

På den annen side, i undergruppe A i Tammerfors, slo Sverige også tilbake og slo Danmark med en score på 4:1 (1:1, 1:0, 2:0).

Etter å ha spilt mindre enn fire minutter klarte de danske hockeyspillerne å sette inn 1-0, der Niklas Jensen slo den svenske keeperen. I kontinuiteten i den første perioden utlignet svenskene resultatet da Dennis Everberg scoret ti minutter etter det sluppede målet.

Sverige klarte å ta ledelsen i andre omgang etter at Andre Peteshon scoret de fleste målene i det 33. minutt av kampen, men Lukas Raimonds og Karl Grundström skilte seg ut blant svenskene med presise skudd i siste periode.

I gruppe A leder USA med 18 poeng på seks kamper, Sverige med 17 poeng og Finland med 13 poeng, som alle har sikret seg en plass i knockout-fasen. Ni poeng for Tyskland, åtte poeng for Danmark, fire poeng for Frankrike, to for Ungarn, men Østerrike har ett poeng på seks kamper.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe vil fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, mens de svakere lagene fra de to gruppene vil forlate den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16. neste år.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet ved å beseire Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert i fellesskap av den finske byen Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.

Andre leser for tiden

Hjertet kan leve fredelig selv i 100 år! Hva alle burde vite om hjertet, men hva de ikke gjør, avslører en kardiolog

Hjertet kan leve fredelig selv i 100 år! Hva alle burde vite om hjertet, men hva de ikke gjør, avslører en kardiolog

Den savnede skuespilleren Julian Sands kan ha blitt funnet

Den savnede skuespilleren Julian Sands kan ha blitt funnet

På sosiale nettverk er folk indignert på den russiske «eksperten» invitert av latvisk fjernsyn, som lenge har fortjent oppmerksomheten til psykiatere

På sosiale nettverk er folk indignert på den russiske «eksperten» invitert av latvisk fjernsyn, som lenge har fortjent oppmerksomheten til psykiatere

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *