Brest Brittany Håndball. Champions League: det norske eksempelet på Vipers Kristiansand – Brest Bretagne HåndballChampions League (1. dag). Vipers – Brest BH, denne lørdagen (18.00)

Hvis vi snakker mye om Györ de siste årene på den europeiske scenen, fordi vinneren av Champions League i 2017, 2018 og 2019, er det det mindre prangende laget til Vipers Kristiansand som har vært headliner en stund nå. Dobbel tittelholder av konkurransen med en første Champions League vunnet i 2021… mot Brest, returnerte den norske klubben til Budapest i juni i fjor. Vipers ble opprettet i 1938, og vant sine første trofeer først i 2018, med cup-mesterskapet dobbel. Han har siden etablert seg som verdensleder i sitt Aquarama-rom, hvor Brest Bretagne Handball lanserer sin europeiske sesong, denne lørdagen, i gruppespillet. Vant til å øke kraften på en øvelse, for eksempel en diesel, har Vipers bygget et solid rykte. Det til en stabil klubb, som rampete rekrutterer ukjente spillere og klarer å trene med et ultra-konkurransedyktig kollektiv. De tidligere stjernene Nora Mork og Bella Gulldén eller den ferske rekrutten Anna Viakhireva er ikke hjertet i idrettsprosjektet ledet av den anerkjente treneren Ole Gustav Gjekstad, men det meste som lar deg nå høyden.

«I dag er det en institusjon»

«Vipers er nødvendigvis en referanse og den typen prosjekt som inspirerer oss,» vitner Pablo Morel. I dag er det en institusjon, inkarnasjonen av det skandinaviske spillet. Det er interessant å merke seg at det er en klubb som har mange profesjonelle spillere på kontrakt og som blir værende lenge. Det er en klubb som tilbyr et stabilt miljø, som lar spillerne yte det beste av seg selv”. – Det er Norges disiplin, sier Pauline Coatanéa. Det er et lag som gjør svært få feil. Hennes raske spill er et våpen, hun har veldig gode keepere og mye erfaring”. For Coralie Lassource vil Brest «gi maksimalt for ikke å bli latterliggjort der. Før snakket vi mye om Györ, Bucuresti, men de skrev historie mot oss. Det er en blanding av erfaring og ungdom som fungerer”. For uten tvil den mest balanserte arbeidsstyrken i Europa.

BBH-gruppen: Darleux, Foggea, Marinovic, Lassource, Mauny, Jaukovic, Fauske, Carlson, Grbic, Kobylinska, Jarrige, Toublanc, Coatanea, Foppa, Freriks, Brnovic.

Alle nyhetene om hånden

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *