Batukavi, en livsskole for unge mennesker fra vanskeligstilte områder i Grenoble

Denne søndagen er det tidlig, men rundt tjue tenåringer jobber allerede seriøst ved foten av bygningene, i Villeneuve-distriktet i Grenoble (Isère). Eksotisk-klingende ord bryter frem, » surdo», «timbau». » Du mistet en tryllestav »advarer en. «Alle har sin egen stropp?» «, spør en annen. I løpet av få minutter blir alt utstyret til en batucada, et sett med slaginstrumenter fra Brasil, lastet inn i en varebil som bærer fargene til Afric’Impact-foreningen. I 13 år har denne foreningen pilotert Batukavi, navnet på denne batucadaen, som består av unge musikere fra vanskeligstilte nabolag sør i Grenoble.

Det nærmer seg avreise, spenningen tar over den glade troppen. Willy Lavastre, Batukavi-koordinator, rekker opp hånden og lyder «Hei å! «, som ungdommene, som umiddelbart sluttet å være opphisset, svarte » Åh » i hjertet. «Ok, er vi klare til å gå?» «, spør gruppelederen. I så fall setter alle seg inn i den fargerike varebilen. Dra til Stade des Alpes, Grenobles sportsarena, for å arrangere Vélotour, et morsomt familiesykkelritt.

Vel fremme på stadion, der sitter de på plassene sine med hvert sitt instrument. De eldste hjelper de yngre og kommer med noen oppmuntrende ord. Så fokuserer alle øyne i retning W

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *