26. Shakespeare-festival til lørdag. Se Hamlet fra California og «Romeo og Julie» fra Norge

«Twelfth Night or What You Want» regissert av Piotr Cieplak kjemper om Golden Yorick sammen med fire spor til på årets 26. Shakespeare-festival

bilde av Krzysztof Bielinski

mandag 1 august

Mandag 1. august på Grande Scène i Théâtre Municipal. Witold Gombrowicz i Gdynia får vi se en av kandidatene til Golden Yorick – «Midssommernattsdrøm» regissert av Rafał Szumski. Avgang kl 20.00, billettene er dessverre utsolgt. Tidligere i dag, klokken 17.00, på Malarnia-scenen til Wybrzeże-teateret, som en del av ShakespeareOFF-serien, en forestilling med tittelen «Antoniusz» (Polen). Dessverre er det ingen billetter her heller.

Tirsdag 2. august

Festivalen tirsdag 2. august begynner i Gdynia – under slagordet «Heroes on a love bend» på Byteatret. Witold Gombrowicz, et teaterverksted for «En midtsommernattsdrøm» vil finne sted. Åpningstider: 12.00-14.00, billetter: 35 PLN.

Deretter tar festivalprogrammet oss til Gdańsk – kl. 17.00 vil ShakespeareOFF og showet Shakespeare Fight Arena – Teatr Formalny Theatre (Polen) delta i det 100. arrangementet. Dessverre ingen billetter. Det er heller ingen billetter til forestillingen som en del av Golden Yorick-konkurransepresentasjonen klokken 20.00 – til «The Taming of the Złośnicy» regissert av Jacek Jabrzyk fra Zagłębie Theatre i Sosnowiec, ved Gdańsk Shakespeare Theatre.

I konkurransen får vi også se

I konkurransen får vi også se «The Taming of the Shrew» regissert av Jacek Jabrzyk

bilde av Pawel Wojciechowski

Onsdag 3. august

Onsdag 3. august, på Musikkteatret i Gdynia, får vi se en annen oppsetning som skal konkurrere om Golden Yorick: «Twelfth Night or What You Want», regissert av Piotr Cieplak, fra Nationaltheatret i Warszawa. En fargerik og gledesfylt forestilling som trekker mye på musikalsk komedie. – Regissøren intensiverer det sungne innslaget, åpner Shakespeare for musikalske assosiasjoner og sitater. Teateret synger livets lovsang, har det gøy, flørter, tuller og kler seg ut. Mørke flekker i scenens horisont dukker bare opp et øyeblikk og jages raskt bort. Piotr Cieplak vil at teatret skal vinne med ekte skrekk, for å være en motgift, slik at vi alle kan være der, selv om i disse tre timene – vel – beskriver Łukasz Drewniak, utvelgeren av Golden Yorick-prisen. Showet fikk svært gode anmeldelser. I en av rollene kan du se mesteren av polsk teater – Jerzy Radziwiłowicz (Malvolio). Start kl 19.00. Det er fortsatt ledige plasser, billetter: 105-119 PLN.

Onsdag og torsdag 3. og 4. august

Onsdag og torsdag 3. og 4. august, på gårdsplassen til Shakespeare Theatre i Gdańsk, kan du se vinneren av den første utgaven av ShakeSphere-konkurransen organisert av European Network of Shakespeare Festivals (ESFN) i 2022, dvs. – si show «Romeo og Julie og andre kjærlighetskatastrofer». Det er et banebrytende og nyskapende prosjekt som integrerer ulike kunstformer, kombinerer teater og visuell kunst, utforsker Shakespeare i vår tid og fremhever dens varige betydning. Regissør for dette performanceprosjektet er Rolf Alme, og det er norske Christian Hestø og polske Piotr Misztela, som fremfører Shakespeares tragedie, og komplementerer fortellingen med ekte samtidshistorier om umulig eller kriminalisert kjærlighet. Tragedien i disse historiene er åpenbar og overveldende, men de teatralske mediene hjelper til med å konfrontere vanskelige temaer. Showet finner sted onsdag klokken 16.30 og torsdag klokken 19.00. Billetter: utsolgt.

Teaterelskere som bruker den nyeste teknologien vil glede seg over den kaliforniske «HA-M-LET» – en flerspråklig multimediaforestilling. Onsdag 3. august og torsdag 4. august vil galskap, bedrag og familietvister ta digital form på scenen til Malarnia-scenen i Wybrzeże-teatret. Peter Mark (CalArts Center for New Performance) utforsker forholdet mellom kropp og bilde. Den bruker materialer fra Shakespeares lek, internettkultur, hjemmevideoer og 3D-animasjon. Showet spilles tre ganger – onsdag klokken 19.00 og torsdag klokken 17.00 og 21.00. Dessverre er det ikke flere billetter til noen forestillinger.

«Romeo and Juliet and other love disasters» er vinnerforestillingen av den første utgaven av ShakeSphere-konkurransen organisert av European Network of Shakespeare Festivals

bilde av Wilson Alme

fredag ​​5 august

Fredag ​​5. august, på gårdsplassen til Shakespeare Theatre i Gdańsk, vil to forestillinger av forestillingen Hamlet.motion (Polen) finne sted innenfor rammen av ShakespeareOFF – klokken 16.00 og 19.30. I referanse til de klassiske prestasjonene til Shakespeares verk fra tiden, vil kvinnelige karakterer bli spilt av et ensemble av unge menn. Bevegelse forstås her som en regulær og minimalistisk bevegelse i rommet, i en gruppe og et fellesskap som går med presise intervaller som endres for hver handling. Det er en metafor for migrasjon, et nomadisk liv av nødvendighet – som fremkaller opplevelsen av bevegelse som er konstituerende for performative aktiviteter i riket av ny koreografi og ny dramaturgi. Ved å engasjere rom og bevegelse skaper kunstnerne den grunnleggende, horisontale og inkluderende organismen til den nye Hamlet. Regi: Dawid Żakowski, dramaturgi: Patrycja Babicka, koreografi: Daniela Komędara – Miśkiewicz. Det er billetter igjen for begge: 35 PLN.

Klokken 21:30, som en del av ShakespeareOFF, får vi se forestillingen «How Beauteous Mankind Is?» Teatr Święto Dreów (Polen). Stykket vil bli fremført på Malarnia-scenen i Wybrzeże-teatret, billettene er utsolgt.

Fredag ​​og lørdag 5. og 6. august

Nationaltheatret i Brno skal behandle spørsmål om identitet og den enkeltes krise. Fredag ​​og lørdag 5. og 6. august vil han på Shakespeare Theatre i Gdańsk presentere «Twelfth Night or whatever you want» i regi av Štěpán Pácel. Det fenomenale landskapet designet av Dragan Stojčevski er bemerkelsesverdig. Du vil kunne se en bølge på åtte meter og hektoliter vann. Begge utstillingene starter klokken 18.00. Det er billetter – 75-105 PLN.

Før siste forestilling, på lørdag, fra kl. 10.00 til 13.00, vil det være teaterverksted med regissør Štěpán Pácel. Arrangørene inviterer deg til dette interessante arrangementet på kontoret til Marshal of Pommern Voivodeship. Billetter: PLN 45.

Program og billetter: festivalszekspirowski.pl.

OM FESTIVALEN

Shakespeare-festivalen finner sted hver sommer i Tri-City, den har blitt organisert av Gdańsk Shakespeare Theatre og Theatrum Gedanense Foundation i 25 år. Mer enn 230 forskjellige teaterkompanier fra mer enn 40 land presenterte sine forestillinger der. Verk av kunstnere som Peter Brook, Luk Perceval, Romeo Castellucci, Elizabeth LeCompte, Lew Dodin, Eimuntas Nekrošius, Oskaras Koršunovas, Tiago Rodrigues, Jan Lauwers, Roberto Ciulli, Robert Sturua og mange flere har blitt presentert for over 250 regissører fra hele verden. verden. ). Festivalen er en internasjonal plattform for utveksling av erfaringer, teaterpraksis og diskusjoner av sirkler knyttet til arbeidet til William Shakespeare og teaterelskere.

Det er også et arrangement som i betydelig grad promoterer Gdańsk og Tri-City på det nasjonale og internasjonale forumet. Dette oversettes blant annet til European Network of Shakespeare Festivals, lansert i 2010, som for tiden involverer 11 partnere – fra Polen, Tyskland, Ungarn, Tsjekkia, Romania, Storbritannia (2), Armenia, Danmark, Makedonia, Serbia, med hovedkvarter i Gdansk.

Shakespeare-festivalen kombinerer presentasjoner av show fra hele verden med konkurranser om de beste polske Shakespeare-forestillingene (Golden Yorick og ShakespeareOFF-konkurransen), samt kunstneriske og pedagogiske aktiviteter, workshops og møter med artister fra hele verden.

Arrangørene av Shakespeare-festivalen er Shakespeare Theatre i Gdańsk og Theatrum Gedanense Foundation.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *