Alsace sport og DNA-trofé. Stem på månedens idrettsutøver i Alsace

Ære til damene, med Meistratzheim-gymnasten Aline Friess (19 år)som tok sin første medalje i senior-EM, bronse på volt, 14. august i OL-hallen i München.

Fortsatt i den bayerske hovedstaden, men litt lenger nord og utendørs denne gangen, kajakkpadleren i Strasbourg Guillaume Burger (33 år) klatret også på 3. trinn på pallen i denne Euro multisporten, 20. august sammen med kameratene på K4 500 m.

Endelig Landsers syklist Axel Zingle (23)allerede bronsemedaljevinner ved det franske seniormesterskapet to måneder tidligere, vant sin andre seier blant proffene under 1. etappe av Arctic Race, 11. august i Norge, og bekreftet alle forhåpningene til ham.

Så hvem fortjener tittelen månedens idrettsutøver i Alsace?

Det er opp til deg å stemme ved å klikke på følgende lenke

Du har frist til mandag 12. september (18.00). Navnet på vinneren vil bli avslørt dagen etter, tirsdag 13. september, i alle medier til de to dagsavisene.Guillaume Burger

Tretten år etter verdenssølvmedaljen, ett år etter den utrolige reisen som til slutt førte ham til de olympiske leker, i Tokyo (men i K2), heist Guillaume Burger, 33 år gammel, den franske K4 på 3. trinn på pallen. Europamesterskap i München, på slutten av et uutholdelig spenningsløp 20. august.

Helt foran i båten vil hans rolle ha vært overveiende i jakten på de avgjørende ni hundredeler. «Foran er vi vant til å si at det er dirigenten», hadde kajakkpadleren fra Schiltigheim, trent i Strasbourg Eaux-Vives, på kvelden før finalen beskrevet. «Den som setter tempoet og lar andre spille sin beste musikk. Jeg liker meg selv som bussjåfør. Jeg har retningen, og jeg må sørge for at turen blir hyggelig for de tre andre, at vi fire multipliserer våre styrker i stedet for bare å legge dem sammen. »

Hele Guillaume Burger i noen få setninger: ivrig og klarsynthet til tjeneste for temperament og gnac.

Hvis du vil stemme på Guillaume BurgerMeistratzheimoise Aline Friess oppførte seg som en sjef i München forrige måned.  Foto DNA/Remy SAUER

Meistratzheimoise Aline Friess oppførte seg som en sjef i München forrige måned. Foto DNA/Remy SAUER


Aline FRIESS

Aline Friess vet hva hun vil og hvor hun skal. På veien til OL i Paris i 2024 er banen mot toppene lineær.
Som 19-åring ble fanebæreren til SR Obernai fanebæreren av all fransk gymnastikk, under europamesterskapet i München. Et år etter hennes første olympiske leker i Tokyo, tre måneder etter hennes tre verdenscupgull i Varna, ved Svartehavets kyst i Bulgaria, vant gymnasten fra Meistratzheim, full av ro, bronsemedaljen i hvelvet i Bayern 14. august.

Allerede dagen før, i lagfinalen, mens den franske klanen vaklet, i tillegg til talentet hans, tillot hans stålsatte sinn ham å sørge for som en stor under sine to passasjer, på de ujevne stengene og, selvfølgelig, på hesten- hoppe.

I fravær av Mélanie de Jesus dos Santos, var Aline Friess bærebjelken i Les Bleues i München, og erstattet Carolann Héduit og Marine Boyer.

Hvis du vil stemme på Aline FriessAxel Zingle vant sin andre proffseier forrige måned i Norge.Axel ZINGLE

Talent venter ikke i mange år. I en alder av 23 og for sin første sesong som proff på landeveien etter to avslutninger av året som trainee, har syklisten Axel Zingle allerede oppnådd to suksesser.

Etter en første seier på Route Adélie 1. april i Vitré (Ille-et-Vilaine), hevet Haut-Rhinois til Team Cofidis igjen armene i sprinten under 1. etappe av Arctic Race, 11. august i Mo i Rana (Norge).
Felles poeng mellom disse to suksessene: de fant sted under våte forhold, noe som predestinerer det til klassikerne i fremtiden.

Leder for to dager i Norge, den tidligere terrengsyklisten fullførte den siste generalen i dette firedagers etapperittet på 4. plass. Alsace vant likevel den blå trøya i poengklassifiseringen. En uke senere sikret Landserois seg en 15. plass i WorldTour, på Bemer Cyclassics i Hamburg (Tyskland).

Hvis du vil stemme på Axel Zingle

Månedsmøte og seremoni i juni

Hver måned, fra september til mai, inviterer journalister fra DNA og L’Alsace deg til å utpeke en idrettsutøver i Alsace, amatør eller profesjonell. De nominerte som velges av sportstjenestene er gjenstand for en nettavstemning fra den første tirsdagen i måneden til den påfølgende mandagen kl. 18.00. Månedens idrettsutøver avsløres i spaltene til de to avisene og på nettstedene og applikasjonene den andre. tirsdag i måneden. Ni utøvere vil dermed bli utpekt gjennom sesongen.

Så, før den store kvelden i Alsace Sports Trophies, vil årets idrettsutøver bli kåret, også ved offentlig avstemning, blant månedens ni idrettsutøvere. To andre idrettsutøvere vil fortsatt skilles ut. I løpet av denne samme kvelden av trofeene, som skal holdes i juni, vil tre klubber skilles ut i tre kategorier: miljøansvar, sosial integrering, sportslige prestasjoner.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *