10 % flere avdøde belgiere ble repatriert fra sommerferien

De siste ukene har 10 % flere avdøde belgiere blitt repatriert fra utlandet sammenlignet med samme sommerperiode i fjor. Det viser tall fra begravelsesspesialist DELA, som administrerer rundt 80 % av alle hjemsendelser av avdøde belgiere.

Belgierne har fått tilbake reiselysten og dette gjenspeiles dessverre også i antall dødsfall på ferie denne sommeren. Dette fastsettes av begravelsesspesialisten DELA på grunnlag av antallet belgiere som er repatriert i sommerferien. Siden slutten av juni har repatrieringssenteret på Brussel lufthavn brakt tilbake til landet vårt rundt 10 % flere avdøde belgiske turister enn i samme periode året før. Varme, spesielt i Sør-Europa, ofte forbundet med intens fysisk anstrengelse, spiller en stor rolle i dødsfall på ferie i år.

«Hjertesvikt ser ut til å være den viktigste dødsårsaken, og intens varme kombinert med fysisk anstrengelse spiller absolutt en rolle. I tillegg er det alvorlige ulykker, som et uhell under fjellturer eller andre sportsaktiviteter, som står for de fleste andre dødsfallene, forklarer Greta Plas, DELAs repatrieringssjef.

Flest hjemsendelser fra Frankrike, Spania og Italia

I motsetning til hva mange tror, ​​dør ikke belgiere mer på eksotiske reisemål enn andre steder. I løpet av sommeren 2023 bemerker begravelsesspesialisten at de fleste belgiere mistet livet på ferie i Frankrike, etterfulgt av Spania og Italia. De er også fortsatt de mest populære feriedestinasjonene. At flere belgiere flyttet nordover i juni, juli og august – for å slippe unna varmen – gjenspeiles også i dødstallene. I sommer repatrierte DELA flere avdøde belgiere fra Norge, Sverige og Danmark enn tidligere år.

«I fjor måtte vi repatriere belgiere fra Island. Migrasjonen nordover av belgiske turister fortsatte tydelig denne sommeren. For første gang repatrierte vi belgiere fra Norge, Sverige og Danmark i løpet av sommeren.»

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *