Ytterligere to land slutter seg til NATOs styrkeintegrasjonsenhet i Latvia

NSIV i Latvia har en stab på omtrent 40 og 14 NATO-medlemsland er representert der: USA, Belgia, Danmark, Canada, Storbritannia, Nederland, Norge, Polen, Spania, Tyrkia, Tyskland, Latvia som vertsland, og nå også Litauen og Slovakia.

Ambassadører og forsvarsattachéer fra land representert ved NSIV Latvia kom til den høytidelige begivenheten. Samtidig feiret NSIV sitt sjuende år i Latvia.

«Vi [NSIV] blitt en nødvendighet etter hendelsene i 2014 i Ukraina. Sikkerhetssituasjonen i den østlige delen av alliansen hadde endret seg og NATOs styrkeintegrasjonsenheter ble opprettet for å forbedre alliansens evne til å svare på enhver aggresjon, sa NATOs øverstkommanderende enhet, oberst Jānis Gailis.

Hovedoppgaven til NSIV i Latvia er om nødvendig å fremme rask og koordinert mottak og utplassering av alliansestyrker med høy beredskap i regionen, samt å gi støtte til kollektiv forsvarsplanlegging og koordinering av trening.

I mai i år ble NSIV i Latvia resertifisert, noe som beviser dens evne til å oppfylle sin grunnleggende oppgave – å sikre rettidig mottak av allierte styrker i Latvia.

Beslutningen om å etablere NSIV i Latvia ble tatt på NATO-toppmøtet i Wales i 2014. Omtrent et år senere fikk NSIV i Latvia status som internasjonalt militært hovedkvarter og ble den første permanente strukturelle enheten av NATO-styrker i landet.

NATOs styrkeintegrasjonsenheter er også utplassert i Estland, Litauen, Polen, Ungarn, Slovakia, Romania og Bulgaria.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *