Warszawa: Norske statsborgere som flyktet med datteren ble arrestert

Talspersonen for påtalemyndigheten i Warszawa, aktor Szymon Banna, sa til PAP at arrestasjonen av to norske statsborgere etterlyst under europeiske arrestordrer fant sted 9. august i Warszawa. «En kvinne og en mann er tiltalt av norske myndigheter for å ha tatt deres 5 år gamle datter ut av Norge i august 2022 ved å fjerne henne fra omsorgen for Oslo Bydelsråds barnevernstjenester, barn og sosialtjenester. Saker og Viken i Norge, som bestemte seg for å ta seg av datteren deres og plassere henne i fosterfamilie.Dette er en handling som faller inn under artikkel 261 og artikkel 15 i den norske straffeloven, som tilsvarer artikkel 211 i den polske straffeloven. ” forklarte aktor. – «Den norske statsborgeren som ble intervjuet i denne saken opplyste blant annet at hun hadde bestemt seg for å bo i Polen for å endre sitt nåværende liv. Hun bekreftet at norske sosialtjenester kontrollerte måten hun tok seg av barnet sitt på, fordi hun er oppvokst. på et omsorgssenter.» – sa aktor Szymon Banna.

Talsmannen for påtalemyndigheten i Warszawa påpekte at han ifølge hans forklaringer aldri hadde mottatt noen negative kommentarer angående oppdragelsen av barnet. – «På tidspunktet hun forlot Norge hadde hun ikke begrenset foreldremyndighet, og hun var ikke kjent med noen administrative eller rettslige avgjørelser som ble truffet angående barnet hennes», bemerket han.

«I følge norsk side skulle barnet tas ut av Norge i august 2022, og tiltalte opplyste at hun dro fra Norge alene med barnet i begynnelsen av september/oktober 2022. Hun dro alene, uten barnets far . , som allerede var hennes eks på den tiden. samboer» påpekte han.

Aktor sa også at faren til barnefaren som ble arrestert i denne saken bekreftet forholdene rapportert av tiltalte. – «Han opplyste at han ikke kjente til noen rettsavgjørelse. Han kom sist til Polen fra Norge med fly 2. august 2023 og blir i Polen til datteren begynner på studiene. studier, fordi han ønsker å være til stede på begynnelsen av skoleåret,» forklarte han.

– «Påtalemyndigheten i Warszawa har besluttet ikke å iverksette forebyggende tiltak overfor norske statsborgere forfulgt av norske myndigheter og ikke å søke retten om midlertidig arrestasjon. Dette på grunn av en omfattende vurdering av materialet som er samlet inn i saken», sier han. bemerket.

Kvinnen og datteren har ifølge ham fast bopel i Warszawa. – «De tiltalte reiser enstemmig spørsmålet om deres uvitenhet om dommene som er avsagt i Norge. De erklærer også at de ønsker å avklare saken og uttrykker vilje til å samarbeide med påtalemyndigheten og retten. I tillegg er de forfulgte ikke. i skjul, og barnefaren reiser mellom Polen og Norge og omvendt, siste gang 2. august 2023, det vil si på det tidspunktet da søkene i Norge allerede var satt i gang», forklarte aktor Banna.

– «Samtidig, under hensyntagen til argumentene ovenfor, bør hendelsen som er gjenstand for saken analyseres under den videre saksbehandlingen i sammenheng med den polske ekvivalenten til forbrytelsen referert til i artikkel 211 i straffeloven. , som ikke er tydelig i den objektive og subjektive realiteten i denne saken,» sa han.

«Tatt i betraktning ovennevnte kommentarer, ble anvendelsen av forebyggende tiltak forlatt og det ble besluttet å fortsette prosedyren for utlevering av ettersøkte personer i fengsel.» – la talsmannen for påtalemyndigheten i Warszawa-distriktet til.

Kilde: pap Niezalezna.pl

ess

Laster inn notatet…

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *