Europeisk industri: den formørkede kinesiske emigranten

Foto Judita Grigelyts (V).

Når ledere av fornybar energisektoren den ene etter den andre erklærer at det ikke er lønnsomt å produsere i Europa, bør økonomiske beslutningstakere tie.

Og ikke bare gi opp, men også iverksette passende tiltak slik at de strategisk viktige øynene til oljeindustrien er i stand til å motstå Kinas angrep, som ikke er første gang.

Etter den siste utviklingen trakk Meyer Burger Technology, en amerikansk produsent av solcellemoduler og -celler, seg ut av USA og Norwegian Crystals, en produsent av monokrystallinsk silisium, begjærte seg konkurs.

Mens europeiske politikere regnet ut hvor mange milliarder som skulle til for å omorganisere industri og energi, og målte de høyeste kroneambisjonene, lyttet store kinesiske ører.

Kineserne vil ikke bare lytte, men også høre om USAs og Europas planer om å konkurrere i produksjon og oversettelse av vertikale hus, bygge batteri- og solcellefabrikker og bygge en ny kjedeoljeforsyning.

Etter å ha lyttet, måtte kineserne velge et svakere mål og velge et produkt produsert i overkant. Det er ikke overraskende at hatet mot proteksjonisme er rettet mot Europa som den verste mygg.

Forankret utenfor kysten av USA snudde Planav-skipene og seilte til Europa, hvor containere fulle av solcellemoduler vil bli lagret i varehus.

Den europeiske solenergiindustrien spådde gjentatte ganger overfor Brussel-tyrannene at Old Emyn-markedet var ubeskyttet og at kineserne ville selge produktene sine for mindre enn produksjonskostnadene. Og det er ikke første gang dette har skjedd. En tsunami av kinesiske produkter kan komme i ubalanse i hele industrien, og tvinge dem til å stoppe produksjonen eller emigrere andre steder.

Og selv om kineserne har sine egne planlagte kommunistiske økonomiske problemer, er det ikke et problem for Europa, som skryter for tidlig, å flytte lagrene med nye fabrikker på papiret.

Dette er ikke den første manøveren av denne typen fra Kina. Jeg må bare fokusere på disse produktene, for ellers vil jeg ikke kunne konkurrere med dem. Det europeiske markedet, i motsetning til det i USA eller India, er ikke beskyttet. vi betaler toll ved import av oljer for å lage moduler, men solcellemoduler levert til Kina trenger dem ikke, sa Julius Sakalauskas, direktør i selskapet Soli Tek, som lager moduler i Litauen.

Han trakk frem åpenheten i Europa, som er det som gjør det vellykket, mens andre land, for eksempel USA, fører en helt annen politikk når det gjelder emigrasjonsindustrien.

Den litauiske solcellemodulprodusenten og VMG Lignum construction, som produserer trelast til byggesektoren i Akmenje, er aktivt interessert i å sende produktene sine til USA, men de står overfor et system med komplisert sertifisering for produkter i USA. .

Ja, etter å ha ofret mye tid og andre ressurser, vil et produkt av høy kvalitet før eller senere nå amerikanerne, men sertifiseringspyramiden på flere nivåer illustrerer perfekt mekanismene for å beskytte det amerikanske markedet.

Som et resultat drar skip lastet med solcellemoduler til en europeisk havn, i stedet for å gå i land på amerikanske kyster. USA tar forholdsregler og lærer av tidligere feil ved å prøve å flytte forsyningskjedene innover.

Ifølge V bør resten av Europa, en bastion av det frie markedet, finne en måte å beskytte seg mot et slikt Kina. overproduksjon tsunami Toll-, kvalitets- og opprinnelsessertifikater, hvis sporbarhet kan verifiseres, er et alternativ.

Nå høres den kinesiske produsentens historier om at de kan utarbeide ethvert dokument ut som vitser: hvor skal varene gå, Europa? Så ikke noe problem, vi vil gjøre de nødvendige dokumentene. FORENTE STATER? Da ble alt mer komplisert.

Jeg vil også trekke oppmerksomheten til hjelpen fra litauiske institusjoner i jakten på et nytt marked. I det danske tilfellet ligger ansvaret for å omgå beskyttelsesmekanismene og ikke vikle sertifikatet inn i spindelvev hos produsenten selv. Forretningsmenn innrømmer at det er en skikkelig hodepine å finne amerikanske dollar, og noen ganger kan informasjon og praktiske råd tilgjengelig på ett sted hjelpe.

Hvis europeisk industri fortsetter å forbli så ubeskyttet, vil det ikke være lett i en tid med dominerende nasjonal proteksjonisme.

Det sier seg selv at Kina ikke er fremmed for politikken med erting og innblanding. Batterier, elektriske biler, individuelle komponenter i fornybar energiindustrien forblir eiendelene som den globale fabrikken i Ujri ikke vil bli lei av å utnytte.

For hvis Europa tillater det, hvorfor ikke… Det verste er at konkrete eksempler viser at europeisk industri kan bli tvunget til å emigrere, og etterlate 448 millioner mennesker avhengig av import, men samlet og fri. brukeroppringing

REDAKTIONELL ARTIKKEL (redaksjonell) – en artikkel som gjenspeiler meningene til redaksjonen, skrevet på dens vegne, ofte uten å spesifisere den nøyaktige forfatteren, som svarer på mulige hendelser, aktuelle fakta, trender. Det er vanligvis lite, ofte det samme omfanget for alle redaksjonelle artikler i publikasjonen, kortfattet fremstilling, oppgavelignende argumentasjon og journalistiske elementer av retorikk brukes. det er dårlig å presentere konklusjoner, sammendrag, som gjenspeiler bestemmelsene i redaksjonen. / leksikon for journalistikk /

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi vil varsle deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i bratsj.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *