VM for kvinner: FIFA bekrefter deltakerrekord

En billettrekord, men bekymringer for salget i New Zealand: 1,375 millioner billetter er solgt til verdensmesterskapet for kvinner, arrangert i Oceania, hilste presidenten for Fifa onsdag, mens han appellerte til newzealandere om å «gripe øyeblikket».

«Det er ikke for sent, vi trenger deg, kom og se kampene», lanserte Gianni Infantino onsdag i Auckland til journalister fra New Zealand, under pressekonferansen for å lansere verdensmesterskapet (20. juli-20. august).

– Vi har fortsatt ledige billetter til de fleste kampene, men ikke vent til siste minutt, sa Fatma Samoura, generalsekretær i det internasjonale forbundet.

Avspark til VM gis torsdag med kampen New Zealand/Norge i Auckland, samme dag som Australia skal spille mot Irland i Sydney for utsolgte publikum, foran 80.000 tilskuere.

Derimot har Ferns» åpning mot Norge på Eden Park i Auckland ennå ikke blitt utsolgt. Det var fortsatt ledige billetter onsdag til denne kampen.

New Zealand vil være vertskap for 29 kamper totalt, inkludert alle puljekampene for de to ganger forsvarende mesterne USA. Men de siste dagene sa Jane Patterson, leder for VM-operasjoner i New Zealand, at det totale antallet solgte billetter til kamper i landet var litt over 320 000, mindre enn en fjerdedel av totalen som ble kunngjort av Fifa onsdag.

«Vi vet at kiwiene er sene billettkjøpere,» sa Fatma Samoura onsdag.

«Den eneste meldingen jeg vil sende her er å gripe øyeblikket, å være stolt av det du har klart å oppnå her, i New Zealand, i Australia,» sa Infantino til journalister.

«Det er et øyeblikk å gripe for alle fotballfans i New Zealand. Det er allerede den mest sette sportsbegivenheten for kvinner,» fortsatte Fatma Samoura.

«Men jeg vil fortelle New Zealand-fansen at opptoget de vil se, ikke bare landslaget deres, vil være unikt. Når de går for å se en kamp for første gang, vil de se at den er fantastisk», sa Gianni Infantino også.

– Dette er en mulighet for dette landet til å ikke bare være et rugbyland, men å vekke kjærligheten til fotball igjen, sa New Zealands trener Jitka Klimkova fra Tsjekkia på en pressekonferanse onsdag før kampen mot Norge.

På sin side forsikret kaptein Ali Riley at verdenscupen var «en mulighet for sportskultur, til å inspirere unge mennesker».

For hennes pressekonferanse som åpnet verdensmesterskapet for kvinner, var FIFA-lederen mye mer målt enn åtte måneder tidligere i Qatar i desember for menns arrangement.

«I dag føler jeg meg Qatari, arabisk, afrikansk, homofil, homoseksuell, funksjonshemmet, migrantarbeider,» sa han i Doha i en høyt kommentert tale. I Auckland sa han ganske enkelt: «Jeg føler meg sliten da jeg nettopp landet, men veldig glad.»

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *