Norge advarer mot kontakt med den vennlige hvithvalen. De mistenker ham for å være en russisk spion – Nyheter fra Polen og verden – Stefczyk.info

Norske myndigheter har advart innbyggere mot all nærkontakt med en tam arktisk hvithvit ved navn Hvaldimir. De mistenker at hun var en russisk spion.

Hvaldimir – navnet er en kombinasjon av Putins navn og det norske ordet for hval – ble oppdaget i 2019. Oppdageren var fisker Joar Hesten fra Nordøst-Finnmark. Han la merke til det da dyret begynte å gni mot båten hans. Han var tydeligvis ikke redd for mennesker.

Kort tid etter ble det lagt merke til at han hadde på seg en spesiell sele. Da den ble fjernet, ble det lagt merke til at det var kamerafester på den. En inskripsjon «Equipment of St. Saint-Petersburg». Myndighetene mistenkte at den bedårende belugaen hadde blitt trent av russerne til å spore NATO-skip. Det er ingen hemmelighet at russerne bruker trente hvithvaler, vanligvis for å vokte marinebaser og hjelpe til med undervannsforskning.

For noen dager siden ble Hvaldimir oppdaget nær Indre Oslofjord, etter båter og blitt klappet av mannskapene deres. Fiskeridirektoratet har imidlertid advart mot kontakt med ham. Men dette er ikke hans gamle jobb. Direktøren for dette byrået, Frank Bakke-Jensen, forklarte at dyret er mildt og vant til kontakt med mennesker, men at de er redde for at det skal bli truffet av en båt, som kan skade eller til og med drepe det. De avslørte at de allerede hadde oppdaget mindre skader ved kontakt med båtskrog på den, og risikoen i den travle Oslofjorden hadde økt betydelig.

I det siste har Hvaldimir begynt å henge på kystfarmer hvor han fanger fisk som lever av maten som kastes over bord. Ledelsen har kunngjort at fra deres perspektiv er dette et frittlevende dyr og de har ingen intensjoner om å fange det og låse det inne i en dyrehage. De lovet imidlertid at de skulle overvåke hvor han oppholdt seg.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *