VM 2022 – Serbia: Lag, tidsplan og mål

Når fotball-VM 2022 sakte nærmer seg slutten, tar We Sport oversikt over de 32 valgene som møtes i Qatar neste november. Zoom i dag på Serbia til vidunderbarnet til Juventus Torino, Dušen Vlahovivs.

Ganske positive resultater for Serbia denne sommeren under det internasjonale vinduet i juni. Engasjert i League B i Folkeforbundet presenterer serberne for øyeblikket en balanse med to seire, uavgjort og tap. Dragan Stojkovis mennvs tapte først for Erling Haalands Norge (0-1), før de vant mot Slovenia (4-1) og Sverige (1-0) og deretter ble holdt i sjakk av slovenerne. Serberne ble deretter nummer to i gruppe 4 og kunne fortsatt kreve en oppgang i League A for neste utgave.

I september bekreftet serberne bare det gode inntrykket som ble etterlatt noen måneder tidligere, med en perfekt avslutning på Nations League-kampanjen. I motsetning til Sverige og deretter Norge, Du sine lagkamerateršen Tadivs vunnet to ganger, og endte dermed på førsteplass i gruppen sin og validerte oppgangen i Ligue A for neste utgave. Et bevis på fremgangen til dette laget, i den gode rytmen før de drar til Qatar. Merk at Serbia vil ha et siste forberedelsesmøte noen dager før konkurransestart: en kamp i Bahrain 18. november, seks dager før deres inntreden i Qatari World Cup.

For å finne alle nyhetene om 2022 FIFA verdensmesterskap i Qatar, klikk her.

VM 2022: Tidsplanen forog Serbia for verden 2022

Som en følelse av deja vu for Serbia i pulje G, hvor det vil finne to land som det allerede hadde møtt i 2018 under verdensmesterskapet i Russland: Brasil og Sveits. Mot brasilianerne i starten av turneringen vil Dusan Vlahovics partnere prøve å gjøre det bedre enn for fire år siden, da de tapte 2-0 for Seleção. I nyere historie mellom de to valgene fant et annet møte sted i 2014, også vunnet av Brasil (1-0). Legg merke til at i verdensmesterskapet, da Serbia fortsatt var en del av Jugoslavia, møtte de to lagene hverandre fire ganger for en seier for jugoslavene (1930), en for Brasil (1950) og to uavgjorte (1954 og 1970). ).

Overfor Sveits for å fullføre disse gruppekampene, vil Serbia også prøve å ta hevn etter 2-1-nederlaget som ble innrømmet i 2018, på prestasjonene til Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri. Dette blir den tredje kampen mellom serbere og sveitsere i et fotball-VM, etter 2018 og 1950, hvor Jugoslavia vant (2018). Konfrontasjonen vil derimot være enestående mot Kamerun 28. november, for to lag som kun har krysset veier én gang i 21.e århundre (Kamerun vant 4-3 5. juni 2010 i en vennskapskamp).

Serbias fulle program

  • Torsdag 24. november: Brasil-Serbia

20.00, på Lusail Iconic Stadium (Lusail), sendt av TF1 og beIN Sports

  • Mandag 28. november: Kamerun-Serbia

11.00, på Al-Janoub Stadium (Al-Wakrah), sendt av beIN Sports

  • Fredag ​​2. desember: Serbia-Sveits

20.00, Stadium 974 (Doha), sendt av beIN Sports

Spillerne tilog Serbia til verdensmesterskapet i 2022 i Qatar

Venter på den komplette og endelige listen til trener Dragan StojkovivsSlik bør Serbias 26-åringer se ut for 2022 FIFA World Cup:

Voktere: Marko Dmitrovivs (Sevilla, Spania), Vanja Milinkovivs-Savivs (Torino, Italia), Predrag Rajkovivs (RCD Mallorca, Spania)

Forsvarere: Strahinja Erakovivs (Røde stjerne Beograd, Serbia), Nikola Milenkovivs (Fiorentina, Italia), Stefan Mitrovivs (Getafe, Spania), Erhan Masovic (VfBochum, Tyskland), Flip Mladenovivs (Legia Warszawa, Polen), Matija Nastasivs (RCD Mallorca, Spania), Strahinja Pavlovivs (RB Salzburg, Østerrike), Mihailo Ristic (SL Benfica, Portugal), Miloš Veljkovivs (Werder Bremen, Tyskland)

Miljøer: Nemanja Gudelj (Sevilla, Spania), Marko Grujivs (FC Porto, Portugal), Darko Lazovivs (Hellas Verona, Italia), henneštil Lukivs (Torino, Italia), Nemanja Maksimvivs (Getafe, Spania), Sergei Milinkovivs-Savivs (Lazio Roma, Italia), Pissingš RavsJegvs (SC Braga, Portugal), Andrija Zivkovivs (PAOK Salonika, Hellas)

Forwards: Luka Jovivs (Fiorentina, Italia), Filip Kostivs (Juventus Torino, Italia), Aleksandar Mitrovivs (Fulham, England), Nemanja Radonjivs (Torino, Italia), Frašen Tadivs (Ajax Amsterdam, Nederland), Frašen Vlahovivs (Juventus Torino, Italia)

Under Dragan StojkovivsSerbia har spilt nesten utelukkende med et tremannsforsvar de siste årene, med Milenkovi-trioenvs/Velkovivs/Pavlovivs nesten uknuselig. De mest populære mønstrene er 3-4-2-1, som tillater Dušen Tadivs og Sergei Milinkovivs-Savivs å være assosiert bak spissen, og 3-4-1-2 der Aleksandar Mitrovivs ogšen Vlahovivs kan assosieres foran. For å se hvilken løsning som vil bli favorisert under VM.

Hvilke ambisjoner fori Serbia ?

Serbia kan ha et kort å spille i gruppe G. Mot motstandere de kjenner godt (Brasil og Sveits) og som de ikke klarte å kvalifisere seg mot for fire år siden, kan utvalget av Dragan Stojković denne gangen ta en av de to øverste plassene. Hvis Brasil virker et steg over, har serberne våpnene til å komme foran Sveits og Kamerun, to motstandere som også vil sikte på kvalifisering, men som er langt fra urørlige. Å komme seg ut av bassengene ville allerede vært en suksess for landet, som aldri har vært lenger enn første runde siden det ikke lenger er en del av Jugoslavia og ikke har hatt den åttende siden 1998, da det var en del av Forbundsrepublikken Jugoslavia og at Montenegro ennå ikke var uavhengig.

VM 2022: Hvor kan du se kampene liveog Serbia ?

I Frankrike vil bare én kamp av Serbia bli kringkastet ukryptert under gruppekampene, nemlig åpningskampen mot Brasil som sendes av TF1. Ellers vil alle møtene deres bli funnet på beIN Sports, som innehar alle rettighetene til konkurransen i Frankrike.

I Serbia ble rettighetene solgt til RTS – Radiotelevizija Srbije. Sistnevnte har eksklusivitet for radio, TV og internett i landet.


Louis Rousseau

Ordene «Minnesota Miracle» og «No-Call» er skrapet fra vokabularet mitt. Mitt hjerte sørger over pensjonisttilværelsen til Drew Brees og ensomheten til RJ Barrett i Madison Square Garden.


Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *