VIDEO ⟩ «Det er synd.» Internett «eksploderes» av en video med uttalelsene til en norsk tjenestemann på et russisk hotell

Videoopptaket dukket opp på Telegram-programvarens Mash-kanal om morgenen lørdag 30. juli.

I videoen kan du høre kvinnen heve stemmen mot hotellpersonalet. Årsaken til dette var ifølge «Mash» konsulatrepresentantens misnøye med at hun ble bedt om å vente på at det planlagte hotellrommet ble ryddet.

«Mash» melder at kvinnen i videoen er Elizabete Elingsen, som har jobbet ved det norske konsulatet i Murmansk siden 2019.

«Jeg er vant til å vaske rom, jeg er fra Skandinavia. Ikke som en russisk kvinne som ikke bryr seg om rengjøring,» sa hun. Kvinnen fornærmet også hotellpersonalet og sa: «Dette hotellet er en skam, og det er du også.»

Ifølge «Mash» har politiet allerede åpnet etterforskning av hendelsen. Det kan reises sak om oppfordring til hat. Politiet har ikke kommentert dette nærmere.

Talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, sa at hun «jobber med hvordan hun skal reagere på denne grusomme handlingen av hat, nasjonalisme og fremmedfrykt». «Uttalelsene til denne borgeren ble tydelig fremsatt i hat mot nasjonalitet og nasjonal overherredømme,» sa hun.

Norges utenriksdepartement sa til RT at de beklager hendelsen og behandler saken.

– Det kvinnen sa reflekterer på ingen måte Norges politikk eller holdningen til dets folk til Russland og det russiske folket, heter det i departementet.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *