Venter på punktplott | invest.com

Med en nesten tom bedriftskalender, fokuserer investorer på andre store markedsaktører denne uken; sentralbanker. Det er tross alt mye som skal gjøres på dette området. I kveld presenterer den amerikanske sentralbanken (Fed) sin beslutning om rentenivået. Sentralbankene i England, Norge, Tyrkia, Sverige og Sveits følger etter i morgen. Listen ferdigstilles på fredag ​​med Bank of Japan.

Selvfølgelig er Fed-rentenyheter viktigst her. Dette gjelder ikke så mye for selve rentevedtaket, for ingen er i tvil om at renten vil holde seg uendret mellom 5,25 og 5,50 prosent, men fremfor alt punktplott.som følger med og som publiseres fire ganger i året. Disse punktplottene gjenspeiler Fed-medlemmers fremtidige forventninger til økonomisk vekst, inflasjon og renter.

Gitt at mange råvarer har blitt betydelig dyrere de siste ukene, er det realistisk å anta at dette punktet plutselig vil bevege seg i en ugunstig retning. Ikke bare har prisen på olje økt kraftig, men også på for eksempel jernmalm, sink og sukker. Det resulterende inflasjonspresset vil tvinge Fed til å holde døren åpen for fremtidige renteøkninger. Sannsynligheten for at Fed vil oppnå dette i år er foreløpig anslått til 40 prosent. Men enten det er en stigning eller ikke, tror mange analytikere og investorer at rentene vil holde seg høye i lang tid. Det er ikke uten grunn at tiårsrenten i USA i går nådde sitt høyeste nivå de siste 16 årene. Det er derfor ikke overraskende at Wall Street så vidt har beveget seg de siste dagene i påvente av Fed.

h2 Amazon (NASDAQ:AMZN) ser lyst ut/h2

Det er bare tre uker igjen før julehandelsesongen starter. 10. og 11. oktober er Prime Big Deal Days på Amazon. I tillegg oppmuntres Prime-medlemmer til å gjøre mange kjøp med store rabatter. Siden disse dager ofte viser seg å være vellykkede, trenger Amazon flere sesongarbeidere. I går kunngjorde gruppen i et blogginnlegg sin intensjon om å ansette 250.000 ansatte. Dette indikerer at Amazon er optimistisk med tanke på den kommende shoppingsesongen. Tross alt kunngjorde Amazon i fjor at de «bare» ville ansette 150 000 ansatte, og i 2019, før koronapandemien, lovet de å ansette 200 000 ansatte.

Denne entusiasmen forklares delvis av det faktum at Amazon fortsetter å dra nytte av overgangen til netthandel på bekostning av fysiske hovedgater. I følge Insider Intelligence forventes e-handelssalget å vokse 9,3 % til 1,14 billioner dollar i år, raskere enn den totale veksten i detaljutgiftene.


Last ned appen

Hold deg informert om globale finansmarkeder som millioner av andre med Investing.com.

Last ned nå

Men for å tiltrekke seg alle disse ansatte, midlertidige eller ikke, må det trekkes ned penger. Det er tross alt stramt arbeidsmarked. Nye logistikkansatte vil i gjennomsnitt tjene rundt $20,50 per time, en økning på mer enn 50 prosent på 5 år. Og hvis ikke det var nok, er det allerede lovet 13 prosent lønnsøkning de neste tre årene. I tillegg nyter nyansatte alle slags sekundære ansettelsesforhold. I tillegg til ulike helsefordeler inkluderer disse karrieremuligheter, der Amazon betaler undervisning på forhånd og refunderer lærebøker og påløpte avgifter (opptil et årlig maksimum). Kanskje kan Amazons entusiasme bekreftes etter timer i kveld, når pakkeselskapet FedEx (NYSE: FDX) rapporterer sine kvartalstall.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *