en målscorer stjålet av Norge?

Faris Pemi Moumbagna er den norskeste av kamerunske fotballspillere. Til poenget med å bli med på det skandinaviske landslaget?

Med allerede 16 mål og tre assist på 24 kamper i alle konkurranser, er det en underdrivelse å si at kameruneren har en XXL-sesong i den norske klubben Bødø/Glimts farger. Så mye at den tidligere beboeren ved Binya-akademiet i Yaoundé for tiden er i kikkerten til Norges Fotballforbund, som er i ferd med å starte prosessen for at den unge 23 år gamle spissen skal få norsk statsborgerskap.

Fécafoot, ledet av Samuel Eto’o, for tiden plaget av mange tvister, bør definitivt se på denne saken. For det er fortsatt noe problematisk å se en spiller født og trent i landet opptre i utlandet og vurdere å representere en annen nasjon. Hva om Rigobert Song bestemte seg for å kalle ham opp til den avgjørende kampen i september mot Burundi? Som en påminnelse må de ukuelige løvene ikke tape for enhver pris, ellers vil de ikke være kvalifisert til neste African Cup of Nations, som starter i januar i
Elfenbenskysten.

En atypisk reise…

Faris Pemi Moumbagna gjør definitivt ikke noe som de andre. Før han landet i Norge under Kristiansunds farger, spilte den raske 1,85 meter angriperen i det amerikanske universitetsmesterskapet (Montverde Academy da Philadelphia Union B-laget). Fra januar til juni 2022 hadde han også en kort periode med SönderjyskE, et dansk førstedivisjonslag. Denne opplevelsen var imidlertid ikke avgjørende (12 kamper totalt, ingen mål). Men med Bødø/Glimt, nåværende leder i Norgesmesterskapet på poeng med Viking FK-klubben, kan vi si at det er kamp! I tillegg til målene han scorer som perler, skiller den mektige spissen seg også ut for sin gjennomslagskraft i spillet og sitt energibråk. Vi vil nå se om han vil hoppe på muligheten til å spille med det norske landslaget, hvor han kan spille sammen med en viss Erling Haaland, eller om han vil vente på en telefon fra det kamerunske laget. .

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *