Værmelding for den nye arbeidsuken i Latvia

Virkningen av høytrykket vil også forbli i Latvia gjennom den nye uken. I første halvdel av uken er det fortsatt ventet overskyet vær med midlertidig regn, men fra midten av uken vil skymengden avta og sola skinne mange steder. Svak vind vil råde.

Lufttemperaturen vil stige til +10, +15 grader på dagtid, mens den om natten ikke vil falle under 0, +5 grader.

Mandag blir det overskyet vær, om natten i øst ventes det regn hovedsakelig i de sentrale områdene på dagtid. Med lett vind vil tåke tykke til over natten i enkelte områder. Vinden blir sterkere på sjøkysten, det vil være moderat vind fra nordøst, fra nord.

Om natten vil lufttemperaturen synke til +2, +6 grader. På dagtid vil maks lufttemperatur ligge rundt +6, +11 grader, men i sørøst vil luften varmes opp til +12, +13 grader.

Overskyet vær holder seg også på tirsdag, det vil bringe kortvarig regn enkelte steder, men utover dagen vil skyene så smått begynne å spre seg og sola vil skinne hovedsakelig vest i landet. Om natten og morgenen vil sikten bli dårligere i enkelte områder. Det vil blåse lett til moderat nord-nordøstlig vind. Om natten vil luften kjøle seg ned til +3, +6 grader, mens den på dagtid vil varmes opp til +9, +14 grader, men det blir kjøligere på Kurzeme-kysten.

I midten av uken vil en antisyklon forsterkes i Latvia, som vil avgjøre værforholdene, så himmelen vil klarne over det meste av landets territorium. Det er ikke ventet nevneverdig nedbør, først onsdag vil det regne kortvarig i de sørøstlige distriktene. Den nordlige, nordøstlige vinden vil blåse sakte til moderat, og nå en hastighet på 15-16 m/s i vindkast onsdag.

I de mørke timene på døgnet vil lufttemperaturen ligge mellom 0, +5 grader, men i løpet av dagene når solen skinner, vil det bli varmere – maks lufttemperatur bør være mellom +10, +15 grader, men enkelte steder blir det noen grader kjøligere i kystnære områder.

I løpet av helgen vil lignende værforhold vedvare, dagene vil gå uten nevneverdig nedbør og det vil råde svak vind. Nåværende prognoser indikerer imidlertid at en syklon vil nærme seg fra vest og det kan også regne.

Om natten vil ikke lufttemperaturen falle under +2, +6 grader, mens termometeret på dagtid vil stige til +10, +16 grader, bare i kystnære områder vil været fortsatt være litt friskere.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *