Hæren: NASAMS luftvernsystem brukt for første gang i taktiske feltøvelser

NASAMS luftvernsystem ble brukt for første gang i taktiske feltøvelser, meldte den litauiske hæren torsdag.

Soldater fra luftforsvarets luftforsvarsbataljon trener torsdag i bruk av dette avanserte systemet, og deltar i den andre uken med internasjonale øvelser «Iron Wolf 2023-I» med litauiske militære enheter og allierte.

Luftvernbataljonen bruker Giraffe MkIV overvåkingsradarer og RBS-70 kortdistanse luftvernsystemer i øvelsen.

I følge den litauiske hæren regnes NASAMS luftforsvarssystem som et av de mest effektive luftforsvarssystemene for mellomdistanse, hvis hovedoppgaver er støtte og beskyttelse av distrikter, strategiske objekter og militære enheter.manøvrere mot luftangrep.

I 2020 er de siste tredjegenerasjons luftvernsystemene som NASAMS kjøpte fra Norge designet for å ødelegge ulike typer fiendtlige fly kryssermissiler og fjernkontrollfly.

Selve systemet består av flere komponenter: brannkontrollsenter, radar, elektro-optisk sensor, bærerakett, radar og kommunikasjonshovedkvarter for bærerakett.

I følge NASAMS-batterisjefen er det viktigste og viktigste brannkontrollsenteret, som fjernstyres og sørger for utskytingen av missilet. Den andre komponenten er radaren, systemets øyne som ser mål, og til slutt bæreraketten, en 360-graders roterende seks-missilcontainer som skyter kampskudd mot et fiendtlig mål.

I «Iron Wolf 2023-I»-øvelsene styres NASAMS-enheten av en høyere enhet – Control and Reporting Center (CRC) og sørger for forsvar av luftrommet i ansvarsområdet til brigaden d «Iron Wolf» infanteri i felles støtte.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *