USA og NATO utgjør en risiko for direkte væpnet konflikt med Russland

«Under kampene vil ikke vårt militære personell vite om hver av de angitte flytypene er utstyrt med en atomvåpenbærer eller ikke. Vi vil vurdere selve det faktum at lignende systemer dukker opp i Ukrainas væpnede styrker som en trussel. fra Vesten i kjernefysisk sfære,» sa Lavrov i et intervju med «Lenta.ru». .

Ifølge ham utgjør USA og deres NATO-allierte risikoer for direkte væpnet konflikt med Russland. Han beskrev konsekvensene av en slik kollisjon som «katastrofale». Samtidig, da han ble spurt om mulig bruk av atomvåpen av Russland i Ukraina, husket Lavrov at scenariene for bruken er klart definert av russisk militærdoktrine, melder «The Moscow Times».

Lavrov understreket at Russland er klar til å nå målene for den ukrainske krigen «gjennom dialog». I følge ham forblir betingelsene for forhandlingene de samme som ved begynnelsen av invasjonen på Ukrainas territorium: beskyttelse av befolkningen i Donbass, «demilitarisering» og «denazifisering» av Ukraina, samt eliminering av sikkerhetstrusler fra Kiev.

I tillegg kunngjorde Lavrov behovet for å motta sikkerhetsgarantier fra Vesten og minnet om at Russlands president Vladimir Putin, før han angrep Ukraina, krevde at NATOs infrastruktur ble omdirigert til grensene i 1997. Dette kravet ble «arrogant avvist» av Vesten, Lavrov sa.

Ukraina har bedt vestlige allierte om moderne jagerfly siden starten av krigen. Imidlertid var USA og Tyskland hardt imot dette, og Washington forbød til og med Polen å overlevere sovjetiske MiG-er til Kiev for å unngå eskalering.

Senere gikk USA med på å begynne å trene ukrainske piloter til å betjene F-16 og sa at de ikke ville motsette seg levering av jagerfly til Ukraina av andre land. Oleksiy Reznikov, ukrainsk forsvarsminister, spådde at Kiev ville få moderne kampluftfart tidligst i 2024. I juni antok Ukrainas president Volodymyr Zelenskyi at dette ville skje om seks til syv måneder.

på NATO-toppmøtet i Vilnius 11.-12. I juli kunngjorde allianselandene opprettelsen av en koalisjon for å trene ukrainske piloter til å fly F-16. Det inkluderer: Danmark, Nederland, Belgia, Canada, Luxembourg, Norge, Polen, Portugal, Romania, Sverige, Storbritannia.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg lovet å begynne å trene ukrainske piloter innen slutten av sommeren, noe som vil legge forholdene til rette for fremtidig overføring av jagerfly til Kiev.

Kreml svarte med å advare om at russiske tropper ville ødelegge F-16, sammen med annet utenlandsk militært utstyr i Ukraina.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *