USA, Israel, Storbritannia, Norge… Evakueringen fra Ukraina starter

I en rapport Utenriksdepartementet vi leser at «i forhold til forverring av situasjonen i Ukraina Utenriksdepartementet råder israelske statsborgere i Ukraina til å vurdere å returnere, eller i det minste avstå fra å nærme seg problemer. » Departementet anbefaler også israelske statsborgere som planlegger å komme til Ukraina om å vurdere å avstå fra å gjøre det på dette tidspunktet. » – Merke.

Evakuering av familier til diplomatisk personell

I tillegg til reisevarselet minister Utenrikssaker Jair Lapid bestemte seg for å bestille evakuering av familier til israelske diplomater i Ukraina.

Så langt har 4000 personer registrert seg ved ambassaden. Israelere som oppholder seg i dette landet – rapporterte portalen til den 12. TV-kanalen.

USA evakuerer også innbyggere

Det israelske utenriksdepartementets avgjørelse kom etter President USAs Joe Biden snakket torsdag om økende spenninger med Russland og advarte om at konfrontasjonen mellom de to landene vil være «verdenskrigen». Biden ba amerikanske statsborgere i Ukraina om å forlate Ukraina umiddelbart.

jødisk organisasjoner veldedige organisasjoner i Storbritannia og USA jobber med israelske «sikkerhetsteam» for å evakuere ukrainske jøder fra landet i tilfelle en russisk invasjon, rapporterte Jewish News-portalen torsdag.

«Planene dekker spesifikke byer, aldersgrupper, transportmidler, ruter og destinasjoner, både i europeiske land og i Israel «- rapporterte London-portalen, og bemerket at den ikke publiserte noen detaljer om den foreslåtte operasjonen, for ikke å skade implementeringen.

For øyeblikket i Ukraina kan det jødiske samfunnet telle opptil 200 000 mennesker. mennesker.

Storbritannia, Latvia og Norge oppfordrer innbyggerne sine til å forlate Ukraina

Fredag ​​oppfordret den britiske regjeringen briter til å forlate Ukraina og frarådet all reise til landet. Som han vurderte, konsentrasjon av russiske styrker på grensen til Ukraina det øker i økende grad trusselen om militær aksjon. Latvia og Norge sendte lignende meldinger.

Regjeringen i London oppfordrer britiske statsborgere til å forlate Ukraina uten forsinkelse så lenge transport fortsatt er tilgjengelig.

Også Latvia han oppfordret sine innbyggere til å forlate Ukraina på fredag. Utenriksdepartementet i Riga begrunner dette med «en alvorlig sikkerhetstrussel fra Russland nær grensen til Ukraina og en troverdig trussel om eskalering». Departementet presiserte at den latviske ambassaden i Ukraina er fullt operativ, men også klar til å operere i nødmodus.

Forlat Ukraina og avstå fra å reise til regionene i dette landet nær grensen til Russland og Hviterussland også kalt norge.

«På grunn av den alvorlige og uforutsigbare sikkerhetssituasjonen i Ukraina fraråder Utenriksdepartementet all reise til Ukraina og oppfordrer norske statsborgere til å forlate landet», heter det i uttalelsen fra Utenriksdepartementet i Oslo.

Departementet la til at det også fraråder å reise til Russland til områder innenfor 250 km fra grensen til Ukraina og mot alle reiser til Hviterussland unntatt Minsk. Nederland hadde tidligere oppfordret sine innbyggere til å forlate Ukraina.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *