Tricity deler sin smerte med Norge

Hele verden ser tragedien som skjedde i Norge, der 92 mennesker døde etter angrepet. I disse vanskelige tider for nordmenn er det mange polakker som sympatiserer med dem.

«I en ånd av solidaritet deltar vi, folket i Gdańsk, i den norske nasjonens smerte i disse vanskelige tider. Vi er overbevist om at nordmennene vil gå seirende ut av denne store prøvelsen.» – de skriver Pawel Adamowiczordfører i Gdańsk og Bogdan Oleszek Formann for Gdańsk bystyre på nettstedet til Gdańsk rådhus.

Nordmenn får sympatimeldinger fra hele verden. I dette landet med under 5 millioner innbyggere døde totalt 92 mennesker som følge av terrorangrepet. Minst 85 mennesker er døde etter fredagens skyting mot en regjerende ungdomsleir for Arbeiderpartiet på øya Utoya. En bombeeksplosjon i regjeringsdistriktet i Oslo drepte 7 mennesker. Ingen polakker ble skadet.

Norsk politi har bekreftet at en 32 år gammel mann sto bak angrepene på øya Utoya og i Oslo sentrum. Anders Behring Breivik. Det er mulig han har en medskyldig. Mannen ble tatt til fange i går. Breivik har lenge sympatisert med ytre høyre, har anti-islamske synspunkter og er en kristen fundamentalist.

Den norske statsministeren kalte angrepene en «nasjonal tragedie» og la til at landet hans ikke hadde blitt rammet av en tragedie av denne størrelsesorden siden andre verdenskrig: – Utoya Island var mitt barndoms paradis som ble til helvete – understreket han Jens StoltenbergNorges statsminister.

Den norske regjeringssjefen ba om solidaritet med ofrene og deres familier, om støtte og nærhet til hverandre, og å holde seg hjemme. Den norske statsministeren uttrykte sin takknemlighet for støtteordene og hjelpeerklæringene som kommer fra hele verden.

I Lębork, under åpningen av den 13. verdenskongressen i Kasjub, statsminister Donald Tusk, uttrykte sine kondolanser til folket i Norge, der gårsdagens angrep fant sted. Han sa at ingen andre ville forstå dramaet til de nordlige brødrene som kasjubianerne.

– Vi husker dem alltid fordi nordmenn blant annet bidro til gjenoppbygging og revitalisering av mange monumenter og steder viktige for oss, også her i Pommern og Gdańsk. – sa statsminister Tusk.

En kondolansebok, der det kan skrives sympati for folket i Norge, vil være tilgjengelig fra tirsdag på konsulatet til Kongeriket Norge i Gdynia, som ligger i Gdynia, i rue T. Wendy 15 .

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *